به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، این همایش در جهت استفاده از تجارب معماری شهری دو کشور ایران و ژاپن و همچنین بحث و بررسی چالش های آن ها در حوزه طراحی و معماری شهری و تحلیل اقدامات صورت گرفته برگزار شد.
رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در مراسم افتتاح همایش گفت: سنت گرایی در معماری کنونی شهرهای ما به ندرت دیده می شود و علت آن را می توان در مواردی چون عدم آموزش و عدم نظارت بر ساخت و ساز شهری و برخی مسائل اجتماعی مانند فقر گرایی جستجو کرد.
مرتضی میر غلامی با بیان موارد مشترک فراوان فرهنگی و اجتماعی ایرانیان با مردم ژاپن ، ابراز امیدواری کرد تا با استفاده از تجربه های این کشور در پیاده سازی معماری سنتی خود در بافت های جدید شهری ، ما نیز به این مهم دست یابیم .
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تبریز نیز در این همایش با بیان اینکه از زمان قاجار معماری شهری ما به سمت تقلید محض از مدرنیته پیش رفته است ، یادآور شد: سال هاست از ضرورت احیای معماری سنتی در کشور صحبت می شود ولی به توفیق چندانی در این زمینه دست نیافته ایم.
محمد عزتی ادامه داد: يکي از مسائل مهم در شناخت معماري سنتي ايران انقطاع فرهنگ معماري سنتي و پيدايش گونه هايي از فضا هاي جديد معماري و شهري است.
وی اضافه کرد: معماری سنتی ایرانی آرامش را به خانواده القا می کرد و با تقسیم خود به فضای اندرونی و بیرونی بسیاری از مسائل اخلاقی و اجتماعی نیز قابل حل می شد.
وی ضعف نظام مدیریت ، عدم نظارت بر معماری شهری، عدم تبیین سیاست های صحیح، استفاده نامناسب از فرهنگ بومی و عدم توجه به معماری مدرن به صورت محض را از جمله مشکلات پیش روی ورود دوباره معماری سنتی به ساخت و ساز های شهری عنوان کرد.
همچنین پروفسور ریچی میاکه نائب رئیس دانشگاه فوجی ژاپن طی دو نوبت صبح و بعداز ظهر در خصوص تجربیات معماران ژاپنی در تلفیق و استفاده از الگوهای سنتی در عین پیاده سازی پیشرفت های تکنولوژیکی به سخنرانی پرداخت و انتقال تجربیات معماران و جامعه علمی و دانشگاهی دو کشور را خواستار شد.
ارائه دستاوردهای کشور ژاپن در حوزه مدیریت بحران پس از سوانحی نظیر سونامی و زلزله و توجه به مقاومت در مقوله ساخت و ساز یا مرمت بناها از دیگر مطالب عنوان شده توسط این متخصص ژاپنی بود/س