به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اينترنتي موسسه بروکينگز، "سوزان مالوني" در مقاله اي در اين پايگاه نوشت: روز دوشنبه اين هفته 34 سال از زمان تسخیر سفارت آمريکا در تهران مي گذرد. در تهران گروه کثيري از مردم اين روز را مثل هر سال با برگزاري تظاهرات ضد آمريکايي و با سر دادن شعار "مرگ بر آمريکا" گرامي داشتند.
در این مقاله آمده است: "پس از گذشت 34 سال موضوع تسخیر سفارت آمریکا همچنان فصلي تعيين کننده در تعامل دوجانبه ميان آمريکا و ايران است.
"سوزان مالونی" ادامه داد: اين فصل از تاريخ هنوز پسزمينه جداييناپذير ديدگاه آمريکاييها درباره ايران است، و به همان شدت خشم ايرانيها از اقدامات ظالمانه آمريکا مانند مداخله اش در کودتاي سال 1953 عليه دولت محمد مصدق و کمک هاي دولت رونالد ريگان رئيس جمهور اسبق آن به صدام در دوره هشت ساله جنگ عراق و ايران است.
به نوشته این مقاله در پایگاه بروکینگز، مراسم روز دوشنبه (13 آبان) در تهران نشان داد بيگانگي و بياعتمادي حتي امروز با گذشت 34 سال همچنان باقی است.
به نوشته "سوزان مالونی"، دولت باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا مشتاق است در منطقه خاورميانه که پيشرفت مثبت ديگري در آن ديده نميشود بيشترين بهره را از يک پيروزي تاريخي احتمالي در سياست خارجي خود ببرد. رهبران آمريکا ارزش گشايشهاي ظريف در داخل ايران را که موجب شده است حس مقدماتي پيشرفت در بن بست هستهاي تقويت شود را درک مي کنند. در نتيجه ، مذاکرات هسته اي با ايران -- که قرار است اواخر اين هفته در ژنو از سر گرفته شود -- بر اساس خاطرات 34 سال پیش بالا و پايين نخواهد شد.
"مالونی" در پایان مینویسد: يک بعد اقدامات آمریکا از زمان تسخیر سفارتخانهاش، استفاده از اهرم اعمال فشار مالي، از طريق توقيف انواع دارايي ها و به کارگيري اهرم اعمال تحريمهاي اقتصادي بود. از آن زمان، تحريمها محور اصلي سياست آمريکا در برابر تهران بوده است و حتي حالا که دو طرف سرگرم بررسي چشماندازهاي يک توافق احتمالي بر سر مسئله هستهاياند، اين اهرم فشار پررنگتر خودنمايي ميکند. ابعاد فني يک راه حل احتمالي براي بنبست هستهاي به تفصيل مورد بررسي قرار گرفته است و اخيرا "رابرت آينهورن" همکار من در موسسه بروکينگز آن را در يک سخنراني ارائه کرده است. اجزاء و مولفههاي اقتصادي هرگونه راهحل احتمالي نيز دست کم به همين اندازه بايد مورد بررسي قرار بگيرد.
انتهاي پيام/