به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني المنار، عمار حکيم درباره تلاش ها درباره تشکيل کشور کوچک در مناطق مرزي بين عراق و سوريه در امتداد مرزهاي ترکيه هشدار داد و بر ضرورت رويکرد گفتگو در عراق و حل مشکلات سياسي به عنوان مقدمه اي براي حل مشکلات امنيتي تاکيد کرد.
عادل الفياض خبرنگار اين شبکه با تهيه گزارشي در اين خصوص اعلام کرد: سيد عمار حکيم رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق درباره طرح هاي منطقه اي درباره تشکيل کشور کوچک تروريستي در مناطق مرزي سوريه و استان هاي غربي عراق به ويژه الانبار و نينوا هشدار داد.
به گزارش اين شبکه، عمار حکيم که در دومين کنفرانس ملي مسئولان و فعالان جامعه مدني سخنراني مي کرد گفت: هدف از حملات تروريستي در استان هاي نينوا و الانبار جدا کردن اين مناطق از تسلط دولت مرکزي است.
وي گفت: ما امروز، در برابر تنش ها و تحولات بزرگ منطقه اي قرار داريم که به بازنگري در ساختار منطقه منجر خواهد شد. تلاش هاي تروريسم از طريق ارتکاب جنايات و قتل براي توسعه مرزهاي جغرافيايي با استفاده از وضع نابسامان منطقه اي و تناقض بين سياست هاي کشورهاي منطقه ادامه دارد.
حکيم گفت: بعيد نيست که اين تلاش ها در جهت تشکيل کشور کوچک تروريستي باشد که در بخشي از خاک عراق در مناطق غربي، بخشي از مناطق شرقي و جنوبي سوريه تا امتداد مرزهاي ترکيه باشد.
خبرنگار اين شبکه افزود: نيکولاي ميلادينوف، نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل متحد در عراق، نيز تاکيد کرد سازمان ملل به بازگرداندن عراق به جايگاه مهم در جامعه بين المللي و عربي پايبند است.
وي گفت: من اطمينان دارم که سازمان ملل متحد و رهبران سياسي و ديني در عراق در اين طرح مشارکت خواهند کرد. براي مشکل عراق راهکار دراز مدت وجود ندارد، مگر اينکه راه هايي براي مشکلات کشور ارائه شود.
طالب الحويمد، فعال در سازمان جامعه مدني عراق، نيز در حاشيه اين کنفرانس به خبرنگار المنار گفت: ما بايد به اصل گفتگو رايزني و ايجاد آشتي ملي توجه کنيم زيرا همان طور که آقاي سيد عمار حکيم گفتند بايد به رويکرد گفتگو و مذاکره به عنوان عامل براي برقراري امنيت و صلح روي آورد.
خبرنگار اين شبکه در ادامه گزارش خود افزود: حاضران در اين نشست از گروه هاي سياسي و نمايندگان پارلمان عراق خواستند قانون انتخابات پارلماني را براي سال 2014 تصويب و با به تعويق افتادن برگزاري آن مخالفت کنند.
از نظر مسئولان و فعالان در عرصه جامعه مدني عراق، خارج کردن کشور از بحران هاي امنيتي نيازمند حل مشکلات سياسي در کشور و تلاش هاي امنيتي در اين خصوص است.
انتهاي پيام/