لزوم ایجاد تعامل بین بخش خصوصی و دولتی/توسعه صنعت گاز کشور با ورود بخش خصوصی مدیر عامل اسبق شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر لزوم ایجاد تعامل بین بخش خصوصی و دولتی گفت: توسعه صنعت گاز کشور با ورود بخش خصوصی شتاب می گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، کسایی زاده در همایش گاز دیروز، امروز و فردا  صنعت گاز گفت: اولین چالشی که صنعت گاز با آن مواجه است نبود استراتژی در این صنعت است . البته با توجه به دامنه گسترده این صنعت در تولید، توزیع، انتقال، فرآورش و صادرات فعالیتهایی داشته اما این امر کافی نبوده است.

وی افزود: اگر در صنعت گاز استراتژی داشته باشیم با هر انتصابی در وزارت نفت به دلیل اعمال سلایق شخصی دچار مشکل نخواهیم شد . همچنین صنایع بالادستی و پایین دستی باید بصورت یکپارچه  اداره شود. این در حالیست که در حال حاضر شرکت ملی گاز به صورت جزیره ای عمل می کند. همین موضوع نیز موجب شده که از سال 72 تا کنون در زمستان دغدغه تامین گاز داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اکثر کشورهای دنیا بصورت یکپارچه کارهای خود را به پیش می برند تا بتوانند خود را به افق 20 ساله برسانند گفت: کشور ما در حال حاضر به روزمره گی مبتلا شده است و این از جمله مسایل است که مسوولان کشور باید به آن توجه کنند.
 
کسایی زاده با اشاره به این که حدود 8 هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی در کشور ساخته شده است گفت:  این در حالیست که مدت مدیدی است که این اتفاقات در این صنعت رخ نمی دهد. در واقع اوج توسعه شرکت ملی گاز زمانی بود که ازشرکت نیکو وام می گرفتند که الان این منابع مالی وجود ندارد.

وی ادامه داد: برای مشکلات و موانع موجود باید تدابیر اساسی در بخش زیرساخت ها صورت گیرد تا قدرت اجرایی برای انجام کارها  وجود داشته باشد. با اصلاح زیرساختها به هیچ وجه با افت فشار و کمبود گاز مواجه نخواهیم بود. 

مدیر عامل اسبق شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: باید در اکثر نقاط کشور مخازن ذخیره سازی ساخته و شبکه درختی در این صنعت به شبکه رینگی تبدیل شود .

کسایی زاده نبود اعتبارات لازم در این بخش را از چالش های دیگر برشمرد و افزوذ: متاسفانه پول شرکت ملی گاز ایران مستقیم به خزانه کشور واریز می شود و این یک مصیبت بزرگ برای این شرکت به حساب می آید. 

به گفته وي باید شرکت ملی گاز منابعی برای اجرای پروژه ها داشته باشد.  درحالی سیاست دولت این است که پول در اختیار شرکت ملی گاز قرار ندهد که این شرکت برای واگذار کردن اکثر پروژهها به بخش خصوصی نیازمند منابع مالی است.

وی گفت: متاسفانه ترس حاکم از  این که بخش خصوصی نمی تواند به اجرای پروژه ها کمک کند اجازه ندادهه است که این بخش اقتصادی کشور رونق پیدا کند. این د رحالیست که باید تعامل بین بخش خصوصی و دولتی بوجود آید تا بتوانیم به پویایی صنعت کشور کمک کنیم.

کسایی زاده در پایان از معاون وزیر نفت خواست کارگروهی متشکل از بخش خصوصی و دولتی تکشیل شود تا بتواند با همفکری یکدیگر موانع را از سرراه برداشته و به توسعه صنعت گاز کشور کمک قابل توجهی کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: گاز ، تقویت ، توسعه ، بخش خصوصی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار