دکتر دلاور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت (یکم تا هفتم آبان ماه) افزود: بسیاری از گیاهان تزئینی و آپارتمانی نظیر «خرزهره»، «دیفن باخیا»، «گل انگشت دانه»، «شوکران» و «کرچک» در بافتهای خود سرشار از سمومی هستند که تماس با آنها می تواند آسیب های شدید ایجاد کند.
وی گفت : مهمترین عوارض مسمومیت با این گیاهان در دستگاه گوارشی ظاهر می شود و برای مثال مسمومیت با گیاه دیفن باخیا با تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و گلو و ایجاد حالت خفگی و ناراحتی در دستگاه گوارش همراه است.
معاون دارو وغذای دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود : اکالیپتوس نیز از گیاهان بسیار سمی است و اگر به اندازه یک قاشق چایخوری از بخور آن به صورت خوردنی استفاده شود کشنده است و افرادی که به این مسمومیت دچار شده اند نباید وادار به استفراغ شوند.
دکتر دلاور، استفاده از انواع قارچ های خودرو و ناشناخته را نیز یکی از مسمومیت های رایج دانست و گفت: برخی قارچ ها ترکیبات سمی کشنده دارند و به هیچ وجه نباید آنها را امتحان کرد.
وی افزود : مسمومیت با سرب نیز یکی دیگر از انواع خطرناک مسمومیتها با دامنه پیامدهای سنگین در سلامت است و باید با اطلاع رسانی بهینه از آن پیشگیری شود.
دکتر دلاور افزود: بسیاری از مشاغل از جمله باطری سازی، جوشکاری، لحیم کاری، پمپ بنزین، چاپخانه، برخی صنایع دفاعی، کوزه گری، رنگ کاری، نقاشی و جواهر سازی به طور مستقیم با ذرات سرب درارتباط هستند و در درازمدت می توانند بر اثر سهل انگاری شاغلان مسمومیت ایجاد کنند./س