به گزارش
حوز دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور روز گذشته(دوشنبه) در نشست روسای اتاق بارگانی كشورهای اسلامی كه در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی تجارت كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی برگزار شد، شیعههراسی را از تلاش دشمنان مشترک مسلمانان اعم از شیعه و سنی دانست و گفت: وظیفه عالمان بزرگ شیعه و سنی است که تفهیم نمایند ملت اسلامی، یک هدف، یک دین، یک قرآن و یک پیامبر دارند و اختلاف نظرشان روی فروع است.
معاون اول رئیس جمهور با طرح این سوال كه مگر گروههای مختلف اهل سنت با یکدیگر اختلاف ندارند، خاطرنشان كرد: شیعیان هم گروه دیگری هستند که با آنها در زمینههایی اختلاف نظر دارند كه نباید اجازه دهیم این اختلافنظرها به رودررویی و دشمنی ختم شده و جریانهای تندرو به این اختلافات دامن بزنند.
جهانگیری اظهار داشت: جهان اسلام، علیرغم استعدادهای زیادی که برای توسعه اقتصادی در اختیار دارد، متأسفانه نه تنها به یك اتحاد و قطب سیاسی و یا حداقل ائتلاف سیاسی دست نیافته بلكه نتوانسته به یک قطب نیرومند اقتصادی نیز تبدیل شود.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با بیان اینكه اكنون شاهد روزهای پرالتهاب و اضطراب در برخی كشورهای اسلامی هستیم، تصریح كرد: البته ثبات و امنیت و حركت رو به جلو در تعدادی از كشورهای اسلامی دیگر نقطه امید برای مسلمانان است.
وی افزود: ایران در طول تاریخ به خصوص در قرون اولیه بعداز ظهور اسلام، سهم بالایی در گسترش تمدن اسلامی داشته و بسیاری از دانشمندان بزرگ اسلامی ایرانی بودند كه نقش ماندگاری در تاریخ ایفا كردهاند.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) رویكرد نگاه فرامرزی را در بین نخبگان و سیاسیون ایران تقویت نمود و وحدت اسلامی را در صدر برنامه های خود قرار داد.
جهانگیری گفت: علیرغم مشکلاتی که دشمنان اسلام برای ایران ایجاد کرده و میکنند، دستاوردهای ارزندهای در بخشهای مختلف داشتهایم و با توجه به موقعیت ایران و نقش مردم متمدن و تاریخ ساز آن، آمادگی پیگیری و کمک به حل مشکلات پیش روی امت اسلامی و منطقه حساس و مهم خاورمیانه را داریم.
وی با بیان اینكه مخالفان همواره تلاش میکنند نقش ایران را بعنوان یک رقیب قدرتمند منطقهای کمرنگ کنند و یا نادیده بگیرند، تصریح كرد: آنها میكوشند بین ما و کشورهای اسلامی اختلاف بیندازند ولی به لطف خدا جز در موارد خاص موفق نبودند.
معاون اول رئیسجمهور اضافه كرد: غرب نمیخواهد این الگوی اسلامی در سایر کشورها ساری و جاری شود، در نتیجه سعی در ایجاد"ایران هراسی"در بین ممالك دیگر مینماید كه متأسفانه بعضی اختلافات با حكومتهای برخی کشورهای اسلامی، ناشی از همین تلاشهاست.
جهانگیری خاطرنشان كرد: بر اساس ارقام منابع رسمی میزان تولید ناخالص کشورهای عضو OIC به نسبت جمعیت و منابع طبیعی بسیار کم است كه بیش از 73درصد از همین میزان تولید ناخالص داخلی تنها به 10 کشور تعلق دارد.
معاون اول رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارشهای منابع رسمی مبنی بر اینكه در بین 50 کشور کمتر توسعه یافته جهان، متأسفانه 22 عضو OIC دیده میشود، گفت: این كشورها با مشکلات خاصی مانند کسری مزمن تراز پرداختها، سوء تغذیه و فقر غذایی، بدهیهای خارجی کلان و ناتوانی در تامین نیازهای اساسی روبرو هستند.
جهانگیری افزود: توسعه بازرگانی بین کشورهای اسلامی و بهرهگیری از پتانسیلها و استعدادهای فراوان این کشورها میتواند در کاهش اختلاف درآمد بین اعضای OIC، ایجاد اشتغال و توسعه صنعت و کشاورزی آنها نقش موثری ایفا نماید.
در این نشست همچنین شماری از روسای اتاقهای بازرگانی كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی در سخنانی ضمن تقدیر از نقش سازنده ایران در ایجاد همبستگی میان كشورهای مسلمان و توسعه تجارت میان این كشورها، بر لزوم رفع چالشهای پیش روی بخش خصوصی و گسترش همكاری كشورهای اسلامی در زمینه بازرگانی، گردشگری و سرمایهگذاری مشترك تأكید كردند.
انتهای پیام/