به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری فرانسه؛ "محمود مومن" وزیر اطلاع رسانی اردن روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت دو شرکت روسی در ساخت نخستین نیروگاه هسته ای در اردن که هزینه آن ده میلیارد دلار برآورد شده است، مشارکت دارند به این ترتیب که شرکت "روس اتم " این نیروگاه را راه اندازی کرده و شرکت «اتم استروی اکسپورت Atomstroyexport» فناوری های هسته ای را در اختیار نیروگاه قرار خواهد داد.
این مقام اردنی افزود : «دولت های روسیه و اردن به زودی قراردادی به ارزش تقریبی ده میلیارد دلار یا شاید کمتر برای ساخت این نیروگاه امضا خواهند کرد.»
"خالد توکان" رئیس کمیسیون انرژی اتمی اردن نیز در این باره گفت : «این نیروگاه دو رئاکتور هزار مگاواتی خواهد داشت؛ این طرح در دو مرحله اجرا خواهد داشت، در دو سال نخست، مطالعاتی برای ساخت نیروگاه انجام می شود و سپس زیرساخت ها بنا خواهند شد و در مرحله دوم، دو طرف قرارداد آغاز ساخت نیروگاه را امضا خواهند کرد، روس ها در تامین هزینه های ساخت این نیروگاه تا سقف 49 درصد و اردن تا سقف 51 درصد مشارکت خواهند داشت.»
"خالد توکان" در ادامه افزود : «این نیروگاه که در سال 2023 راه اندازی خواهد شد، در عمره، منطقه ای بیابانی در شمال پایتخت یعنی امان ساخته می شود، اردن 97 درصد از نیاز خود به انرژی را از کشورهای دیگر وارد می کند و به شدت به انرژی هسته ای نیاز دارد.»
اردن که منابع طبیعی بسیار محدودی دارد، در ماه اوت موافقت خود را با ساخت یک رئاکتور هسته ای تحقیقاتی در دانشگاه «علوم و فناوری اردن» اعلام کرد.
این رئاکتور که در سال 2016 عملیاتی می شود توسط موسسه تحقیقات انرژی اتمی کره و شرکت مهندسی دوو ساخته خواهد شد. البته شرکت فرانسوی آروا و شرکت ژاپنی میتسوبیشی نیز برای ساخت این نیروگاه پیشنهادهایی دادند.
به گفته مسئولان اردن، هزینه اجرای این طرح به 130 میلیون دلار خواهد رسید. این در حالی است که کره جنوبی وامی معادل 70 میلیون دلار به اردن پرداخت کرده است.
اردن که 92 درصد از خاک آن را بیابان تشکیل می دهد، یکی از ده کشور بسیار خشک جهان است و تلاش می کند انرژی اتمی را برای تعذیه کارخانجات آب شیرین کنی در این کشور توسعه دهد.