اصغر نقشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: سیب زمینی حاوی آنزیم هایی است که برای التیام زخم های معده بسیار مفید است و برای تسکین مواضع متورم خارجی، قرار دادن پخته آن به صورت گرم بر روی محل آسیب دیده موجب التیام خواهد شد.
وی از مهم ترین ماده موجود در سیب زمینی گفت و تشریح کرد: مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است كه معمولا بین ۹ الی ۲۵ درصد آن را تشكیل می دهد و 30 میلی گرم ویتامین ث در پوست سیب زمینی وجود دارد.
نقشی ادامه داد: برای تسكین سوختگی ها، قرار دادن سیب زمینی خام رَنده شده به عنوان ضِماد روی قسمت سوختگی توصیه شده است.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: سیب زمینی نارس و همچنین برگ، گل و میوه سیب زمینی دارای كمی آلكالوئید سمی بنام سولانین است بنابراین باید از مصرف سیب زمینی نارس و همین طور برگ و گل و میوه سیب زمینی خودداری نمود.
وی با اشاره ای به آنزیم مهارکننده موجود در سیب زمینی اظهار داشت: سیب زمینی دارای آنزیم مهار كننده است و در این مورد سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قوی تر است.
نقشی با توصیه ای به مبتلایان به قند خون تاکید کرد: سیب زمینی به علت داشتن نشاسته، موجب افزایش قند خون می شود و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سیب زمینی استفاده كنند باید آنرا تحت نظر پزشك یا متخصص تغذیه مصرف كنند و یا از مصرف آن خودداری كنند./س