به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، خرد افزود: در راستای اجرای طرح برنامهریزی کشت شتوی و لزوم توسعه کشت مکانیزه گندم در استان فارس طرح جایگزینی بذرکارهای فرسوده با همکاری تولیدکنندگان ادوات کشاورزی برای نخستین بار در کشور اجرا میشود.
وی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح، نوسازی ناوگان مکانیزاسیون استان، کاهش هزینهها، افزایش تولید و درآمد کشاورزان است.
رئیس جهاد کشاورزی فارس بیان کرد: با توجه به شرایط هر مزرعه و منطقه، انواع مختلف دستگاههای کودکار بذرکار بدست صنعتگران توانمند کشور طراحی و ساخته شده است که میتوانند در زمینهای آبی و دیم بهخوبی کار کرده و بعضی دستگاهها نیز قادر به کشت مستقیم کود و بذر در خاک، بدون نیاز به عملیات خاکورزی هستند.
وی گفت: بذرکارهای ساخته شده همگی متناسب با شرایط کشاورزی حفاظتی و در جهت توسعه آن طراحی و ساخته شدهاند.
رئیس جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: جهت اجرایی کردن این طرح و آشنایی کشاورزان و رانندگان حرفهای تراکتور با انواع دستگاههای کودکار بذرکار تولید شده در کشور، با همکاری تولیدکنندگان ادوات کشاورزی، اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی مزرعهای در مناطق مختلف استان فارس شد، که تا پایان کشت گندم در هر شهرستان حداقل یک کارگاه آموزشی برگزار میشود.
خرد افزود: علاوه بر این جهت، کمک به کشاورزان برای خرید این دستگاهها با همکاری یکی از تولیدکنندگان دستگاه کودکار بذرکار اقدام به اجرایی کردن طرح جایگزینی بذرکارهای فرسوده شد که کشاورزان با تحویل بذرکار مستهلک خود مبلغ یک میلیون تومان تخفیف به اضافه یک دستگاه کودکار بذرکار نو دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه تسهیلات لازم جهت خرید این دستگاهها، از منابع بانکی تأمین شده است، افزود: در سال گذشته نیز جهت نوسازی ناوگان مکانیزاسیون استان فارس مبلغ 254 میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
وی گفت: به دنبال اجرای این طرح تعدادی از تولیدکنندگان ادوات کشاورزی آمادگی خود را برای اجرای طرح جایگزینی خاکورزهای مرسوم با خاکورزهای حفاظتی اعلام نمودهاند، که کشاورزان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند./س