کلیا نخستین جشنواره بومی و محلی با محوریت پخت نیشکر بوده که کشت این محصول در سالهای اخیر در مازندران و شهرستان قائمشهر رو به رونق است

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ، کلیا در اصل کلا کیمه و به فارسی کلیاست، آیینی است که به صورت سنتی با گاو و دستگاه قدیمی سنتی، آب نی گرفته می شد، گاو دور یک قسمت از گلان گشت و فرد دیگری که بعنوان داردورمج (رونده) می گشت، نی را آب می گرفت و کودک 10 تا 12 سال گوپشت نشین می نشست و گاو را به حرکت وا می داشت

کاشت نیشکر به صورت قلمه ای صورت می گیرد و کشاورزان در گذشته در اسفند و بهمن ماه مقدار زیادی از نیشکر با برگ ها در زیر خاک دفن می کردند تا برای فروردین ماه جوانه بزند

برای پاسداسشت این آیین سنتی جشنواره ای با نام کلیا در قائمشهر با غرفه های متعدد برگزار شد

تولید کننده نمونه نیشکر قائم شهری در جشنواره کلیا در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت: تنها مشکل کشاورزان تولید کننده نیشکر، کود شیمیایی است

فرزاد منش با اشاره به اینکه 50 سال پیش این محصول در مازندران رواج پیدا کرد، و 40 سال بدست فراموشی سپرده شد و 10 سال اخیر رونق یافت، افزود: بعد از اینکه زمین های منطقه مازندران زیر کشت مرکبات قرار گرفت، طبیعی است که دیگر زمینی برای توسعه دیگر محصولات از جمله نیشکر وجود نداشته باشد، با این حال اخیرا به علت توجه مردم مازندران و استان های همجوار خراسان، تهران و گیلان کشت این محصول خدادادی رو به افزایش است.

وی با بیان اینکه محصول نیشکر رونق پیدا کرد، تصریح کرد: با ایجاد جشنواره های همانند کلیا و توجه محبت آمیز مسئولین این سرمایه خدادادی و سنتی بیشتر از پیش رونق پیدا کرده است

تولید کننده نمونه نیشکر قائم شهری با توجه به کیفیت شکر قرمز در هر قطعه از زمین با زمین های مجاور فرق خواهد کرد، گفت: در مازندران بهترین نوع شکر قرمز در روستاهای چپی، ریکنده، کوتنا، پرچینک، سید ابوصالح، بشل سوادکوه، منطقه بابل کنار در روستاهای قران تالار، سید کلا، کاردرکلا، امیرکلا، درازکلا، شیردارکلا و گاوان کلا است/س

برچسب ها: جشنواره ، بومی ، نیشکر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.