به گزارش باشگاه خبرنگاران لرستان محمدحسین بازگیر افزود: برداشت هر ماده معدنی باید بر طبق اصول و منطق باشد و شن و ماسه نیز بهعنوان یک ماده معدنی باید از آورده رودخانهها باید که اگر بر اساس ظرفیت یک رودخانه در فصل مناسب به میزان مناسب صورت بگیرد مشکلی به وجود نمیآید.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر و با کمبود بارشها، روانآبها و دبی آب رودخانه کاهش پیدا کرده که باعث شده رودخانه آورده جدیدی نداشته باشد و برداشتها از بستر و حاشیه رودخانهها یا از اراضی کناری باشد.
مهندس بازگیر ادامه داد: این برداشتهای بیرویه سبب خسارتهای جبرانناپذیر به محیط زیست و از بین رفتن مورنولوژی رودخانهها میشود که در نتیجه جریان آب ئدچار مشکل میشود.
این مقام مسئول اظهار کرد: در نتیجه این اقدامات خاک که عنصر بسیار ارزشمند برای تغذیه موجودات زنده و ازجمله انسانهاست از بین خواهد رفت؛ از دیگر اتفاقات دیگر به هم خوردن بستر و حیات وحش رودخانه و افزایش احتمال سیل و روانآب است.
بازگیر یادآور شد: در حال حاضر رودخانههای تیره، ماربوره کاکاشرف، پل باباحسین و خرگوشناب الشتر به خاطر برداشتهای بیرویه شن و ماسه دچار مشکل خیلی حاد شدهاند و باید از برداشتهای آنها جلوگیری شود./س