دکتر زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان این که عنصر روي از ریز مغذیهایی است
که در تمام دورانهای زندگی نقش مهمی در سلامت بدن ایفا می کند گفت:بی شک
توجه به برنامه غذایی روزانه ومصرف غذاهای حاوی روی برای تامین
نیازروزانه مهمترین راه پیشگیری از کمبود روی است. موادغذایی غنی از
پروتئین بخصوص منابع غذایی حیوانی مثل گوشت گاو، گوسفند ، جگر، دل و قلوه
ازمنابع غنی روی بشمار می روند.
وی ادامه داد:روی درمنابع غذایی گیاهی ازجمله غلات وحبوبات نیز به مقادیر
متفاوتی وجود دارد اما، در عین حال بدلیل وجود فیبرو فیتات که درجذب روی
مداخله می کنند،روی موجود در آنها قابلیت جذب خوبی ندارد. تخمیرمنجر به
تولید آنزیم فیتاز شده وموجب کاهش فیتات موجود در این موادغذایی می
شود. بد نیست بدانید که نانهایی که خمیر آنها ور نیامده بدلیل مهار نشدن
فیتاتاز از جذب روی وعده غذایی بشدت جلوگیری می کنند. پس سعی کنید از
نانهایی که در فرایند پخت آنها جوش شیرین بکار نرفته و خمیر آنها ورآمده
استفاده کنید.
عبدالهی تاکید کرد: بیش از ۸۰درصد روی موجود دردانه های کامل غلات، پس از
فرایند آسیاب کردن از بین می رود. شیر ومواد لبنی ، تخم مرغ وانواع
مغزهامثل گردو ، بادام وفندق نیز ازمنابع خوب روی بشمار می روند.در سبزیها
ومیوه ها مقادیر روی کم است.
وی خاطر نشان کرد:انواع مغزها را به عنوان میان وعده های سالم بویژه
دربرنامه غذایی کودکان ، نوجوانان وزنان باردار میتوان بکاربرد در این
صورت نه تنها بخشی از روی مورد نیاز روزانه بلکه بخشی ار آهن نیز تامین
می شود.