همایش روز جهانی غذا با حضور جمعی از مسئولین و مدیران و کارشناسان فنی واحدهای صنایع غذایی استان کرمانشاه، امروز (اول آبان) در هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

دکتر محمدرضا نیکبخت رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این مراسم مهمترین هدف روز جهانی غذا را افزایش تولید خصوصا در بخش کشاورزی عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه 25 درصد محصولات کشاورزی به صورت ضایعات هدر می رود، ادامه داد: افزایش تولید محصولات کشاورزی و همچنین کاستن از ضایعات این محصولات می تواند تاثیر بسزایی در کاهش میزان گرسنگان داشته باشد.

نیکبخت غذا را از مهمترین نیازهای حیاتی انسان و جامعه عنوان کرد و افزود: فرد بدون غذا نمی تواند انسانی سالم و کارآمد باشد و جامعه ای که افراد آن سالم نباشند به توسعه پایدار، رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نخواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک میلیارد نفر گرسنه در جهان وجود دارد، اظهار داشت: هر سال 105 میلیون نفر به تعداد گرسنگان جهان اضافه می شود که این تعداد بیشتر مربوط به کشورهای فقیر و در حال توسعه جهان است.

دکتر نیکبخت معتقد است: روز جهانی غذا باید جرقه ای برای توجه به گرسنگان جهان و تلاش برای کاهش تعداد آنها باشد.

نیکبخت تصریح کرد: در حال حاضر دو مشکل در خصوص تغذیه در جهان وجود دارد، اول اینکه عده ای به دلیل پرخوری به بیماریهای لوکس مربوط به پرخوری و افزایش چربی دچار می شوند و دوم اینکه عده ای دیگر به دلیل کم خوری و لاغری و کمبود ویتامینهای ناشی از آن با مشکلات فراوانی مواجه اند.

وی با تاکید بر اینکه باید مواد غذایی مناسب و سالم در اختیار خانواده ها قرار گیرد، ابراز امیدواری کرد روز جهانی غذا تلنگری برای تشویق همگان به رفع گرسنگی در جهان باشد و افرادی که درآمد مالی خوبی دارند به کسانی که از نظر غذا در مضیقه اند، کمک کنند.

در ادامه این مراسم دکتر پیمان پاکزاد رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، وظیفه معاونت غذا و دارو دانشگاه را ارتباط صنعت با دانش، علم و پژوهش دانست و گفت: با نگاهی دانش محور تلاش می کنیم صنایع استان را به سمت غذاهای فراسودمند ببریم.

 به گفته این مسئول در همین راستا امروز از نوشابه زمزم با کربو هیدرات کاهش یافته، نوشابه تهیه شده بر پایه عرقیات گیاهی، شیرینی های دیابتیک و سوسیس و کالباس با نمک و نیترید کاهش یافته رونمایی خواهد شد و همچنین شناسه دار کردن نان کردی زردویی از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی درپایان خاطرنشان کرد: به دنبال راه اندازی دفتر تحقیقات کاربردی و همچنین برگزاری نمایشگاه های بین المللی غذا و صنایع تبدیلی در استان کرمانشاه هستیم./س

 

برچسب ها: همایش ، روز ، غذا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.