مدیرگروه سلامت روان، اجتماع و اعتیاد مرکز بهداشت نیشابور گفت: اگر دوره سالمندی با سلامت و رفاه توام شود می‌تواند نقش به‌سزایی در تامین سلامت سایر گروه‌های سنی در جامعه داشته باشد.




مرتضی فاضل نیشابوری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، افزود: پیر شدن و سالمندی سرنوشت گریزناپذیر تمام انسان‌ها است و برخورداری مناسب و استفاده درست از این دوران نقش به‌سزایی در سلامت روان سالمند دارد.

وی افزود: اگر این دوره با فقر، بیماری و مشکلات روانی اجتماعی همراه شود، می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری در سطح جامعه و سایر گروه‌های سنی ایجاد کند.

مدیرگروه سلامت روان، اجتماع و اعتیاد مرکز بهداشت نیشابور عنوان کرد: سالمندی یکی از مراحل رشد است که به‌دلیل تغییرات وسیع در حوزه کارکرد زیست‌شناختی، روانشناختی و جامعه‌شناختی منجر به تغییرات در کارکردها و نقش‌های فرد در جامعه می‌شود.

فاضل ادامه داد: سالمندان پاسدار ارزش‌ها، حافظ سنت‌های اصیل، ارزیاب فرهنگ و میراث اجتماعی هستند که اگر نقش سالمندان در جامعه به خوبی مدیریت شود در حفظ و تامین بخشی از سلامت روان جامعه مفید و مطلوب است.

وی عنوان کرد: سالمندان چون صاحب تجربیات فراوانی هستند، می‌توانند مشاورانی دلسوز برای جوانان و نوجوانان باشند البته این نکته را نباید از نظر دور داشت که شکاف بین نسل‌ها، گذار از سنت به مدرنیته چالشی بزرگ را فرا روی ما نهاده است که با آشنایی و آشتی نسل جدید و قدیم این تجربیات در کالبدی جدید دمیده می‌شود.

مدیرگروه سلامت روان، اجتماع و اعتیاد مرکز بهداشت نیشابور گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های دوران سالمندی، رسیدن انسان به کمال است و ویژگی رسیدن به کمال در دوران سالمندی، شاخصه‌هایی مثل تعاون، نوع‌دوستی، همکاری و گذشت را موجب می‌شود.

فاضل عنوان کرد: نقش سالمندان در توسعه پایدار جامعه از طریق افزایش سرمایه اجتماعی واقعیت غیر قابل انکاری است.

برچسب ها: تامین ، سلامت ، سالمند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.