به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری با حضور در مراسم روز کارشناسی رسمی دادگستری که امشب (سهشنبه) در مجتمع فرهنگی ورزشی شهید بهشتی قوه قضائیه برگزار شد گفت: دو روز گذشته در یک کشور گفتند که گردشگران ایرانی را به داخل کشورشان راه نمی دهند، چرا که در اینجا به تبلیغ تشیع میپرداند.
وزیر دادگستری تصریح کرد: ما پرچمدار و مبلغ امیرالمومنین (ع) هستیم و باید رسالت خود را بدانیم چرا که حساسیتی که روی ایرانیان است این است که ما در راه امیرالمومنین گام بر می داریم. هرچند که گام ما کوچک است اما آن را هم نمی توانند تحمل کند همانطور که امیرالمومنین (ع) را تحمل نکردند.
وی اظهار داشت: ۱۸ هزار نفر در کانون کارشناسان دادگستری فعالیت می کنند و مجموعه بزرگ و سازمان یافته ای را تشکیل داده اند و در خدمت عدالت گام بر می دارند و شاخص عدالتشان امیرالمومنین (ع) است.
وزیر دادگستری تصریح کرد: شما کارشناسان میزان و تنظیم کننده عدالت هستید، چرا که گزارشات و مستندات و استدلال های شما همگی ذهن قاضی را در برجسته ترین عملیات وی که همان علم است و با آن حکم صادر می کند را همراهی می کند که از این نظر نقش تعیین کننده ای دارید، البته نظام ما به کارشناسی تعقل دانش و تعهد پایبند است و در جامعه اسلامی باید با منطق و علم جلو برویم.
معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز بیان داشت: ما می گوییم رئیس مملکت باید برجسته ترین حقوقدان باشد یعنی کارشناس ترین کارشناس در عرصه شناخت تعالیم و آموزه های دینی که نمونه عمده آن در حقوق است و نظامی که براساس منطق استوار شده به تعهد کارشناس بها می دهد.
وی ادامه داد: یکی از شعارهای دولت توجه به مبانی علمی و کارشناس است و صحبت های رئیس جمهور و وزرا نشان می دهد که همه چیز را با نگاه کارشناسی مطرح می کنند که این امر برای ما هم مسائل را پیچیده کرده است.
پورمحمدی اظهار داشت: هرکدام که آسیب دیده ایم به نظر کارشناسی بها نداده ایم و در عرصه بین المللی و اقتصاد داخلی اگر مشکل داریم به این خاطر است که کار کارشناسی نکرده ایم و متاسفانه وقتی به نظر کارشناسان توجهی نشود اول دودش به چشم خود ما می رود.
رئیس سابق سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: دولت تدبیر و امید می خواهد مسائل را با نگاه کارشناسی جلو ببرد به همین خاطر به نظرات کارشناسی احترام می گذارد و قوه قضائیه و قضات جزء ابزار کارشناسی هستند.
وزیر دادگستری بیان داشت: باید همه تلاش کنیم که به امور نظم دهیم و آنچه که در کشور ما اتفاق افتاده با این حجم عظیم کارشناس آیا سازگاری دارد یا خیر و مردمی که با مسائل روبرو هستند آنچه که گیرشان می آید متناسب با این حجم کارشناس ها است، باید به این موضوع بیندیشیم و باید پرسید با توان کارشناسی خدماتی که به جامعه می دهیم متناسب با ظرفیت کارشناسی است که باید بگوییم با عرض معذرت نه.
پورمحمدی ادامه داد: باید پرسید آیا مردم از فرآیند دادرسی ها و وکالت ها راضی هستند یا خیر؟
این سوال را باید از خودمان به طور جدی بپرسیم و خود را به میز بازخواست بکشانیم چرا که همه ما مسئولیم و باید پاسخ دهیم چون کشور توان کارشناسی بالا دارد، اما خروجی آن پایین است و هم اکنون ۸۳ رشته در کانون کارشناسان دادگستری وجود دارد که میانگین سنی این ۱۸ هزار نفر ۳۰ سال است و این آمار فقط مربوط به تهران است.
رئیس سابق سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: اگر ظرفیت قضاوت و وکالت را برای مردم بگوییم از ما خواهند پرسید چرا خروجی تان مناسب نیست البته شما که در این کانون غیر دولتی هستید باید در رشته های تخصصی خود عیب ها، نظرات و پیشنهاداتتان را برای ما مطرح کنید چون با تفکر روشن و منطقی می توان جایگاه کشور را بسیار شایسته کرد.
وزیر دادگستری در پایان خاطرنشان کرد: ما در وزارت دادگستری چه در بخش کاری خود و چه در بخشهای دیگر در خدمت شما کارشناسان هستیم و امیدواریم همانطور که از نظر کمی سازمان شما بزرگ شده، از نظر کیفی هم ارتقاء پیدا کند.
انتهای پیام/