به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،کریگ دانکان با بیان اینکه مشهد شهری الگو در مدیریت خطرپذیری بحران است، بیان کرد: در شهر مشهد طرحها و نقشههای خوبی در زمینه مدیریت بحران وجود دارد که میتواند مشهد را به یک الگو برای سایر شهرهای جهان تبدیل کند.
وی افزود: با توجه به اینکه هر ساله افراد زیادی به شهر مشهد سفر میکنند این شهر در نقاط تجمع مردم با مخاطرات زیادی روبهرو است چرا که مشهد بیش از هر شهری وظیفه حفاظت از میراث فرهنگی ایران را دارد.
هماهنگ کننده ارشد کمپین بینالمللی تاب آورسازی شهرهای جهان با اشاره به بازسازی بافتهای فرسوده مشهد تصریح کرد: بازسازی و بهسازی بافتهای فرسوده مشهد پروسه زمانبری است و از طرفی مناطق حاشیه شهر مشهد نیز مسائل و مشکلات خاص خود را دارد که باید به آن رسیدگی شود.
کریگ دانکان با اشاره به انتشار کتابی در زمینه مدیریت بحران تصریح کرد: در حال حاضر کتابچهای به زبان فارسی در زمینه مدیریت بحران توسط مدیریت بحران مشهد به چاپ رسیده که مورد تایید سازمان بینالمللی استراتژی کاهش بالایا "UINSDR" است و افراد متولی امر مانند شهرداران، اعضای شورای شهرها و مناطق میتوانند آن را مورد استفاده قرار دهند.
مشاور دبیرکل سازمان ملل متحد ادامه میدهد: کاهش و مدیریت مخاطرات و بحرانها مقولهای یپچیده است و نیاز به امکانات فنی، همراهی اجتماعی، حمایت سیاسی و مدیریت درست دارد.
وی در خصوص الزامات مورد نیاز برای تابآورسازی شهرها در مقابله با بحرانها و بالایا تصریح کرد: برای تابآورسازی شهرها نمیتوان دستورالعمل و برنامه قطعی صادر کرد اما تجربه این کمپین با عضویت بیش از 1500 شهر در آن نشان میدهد که راهکار تابآورسازی شهرها در مشارکت بین متخصصان، شهرداران مناطق مختلف، افراد ذینفع، مردم شهر و جوامع کوچک است.
کریگ دانکان ادامه داد: ارزیابی ما از شهر مشهد این است که این شهر میتواند در زمینه تابآورسازی خود موفق عمل کند.
وی با بیان اینکه مدیریت بحران در شهر مشهد مسالهای درک شده است، اضافه کرد: در حال حاضر استانداری، شهرداری مشهد و همچنین شورای اسلامی این شهر به نسبت بسیاری از نقاط دنیا مساله مدیریت بحران را به خوبی درک کرده که این مهم در برگزاری دورههای آموزشی در این زمینه مشهود است.
به گفته کریگ دانکان مشهد برنامههای پیشرفته و موفقی به نسبت دیگر شهرهای جهان در مقوله مدیریت بحران دارد اما با توجه به موقعیت خاصی خود هنوز راههای زیادی را در این حوزه باید طی کند.
هماهنگ کننده ارشد کمپین بینالمللی تابآورسازی شهرهای جهان با تاکید بر مشارکت همگان در کاهش مخاطرات بحرانها در شهرها تصریح کرد: مساله مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بحرانها مسالهای است که به همگان از جمله شهروندان و مدیران شهری ارتباط دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در بسیاری از شهرهای جهان بسیاری از شهروندان در امر کاهش مخاطرات بحرانها پیشگام هستند بنابراین این مهم باید در ایران نیز جدی گرفته شود.
کریگ دانکان اضافه کرد: در عرصه کاهش مخاطرات بحرانها در مشهد تنها مدیریت بحران شهرداری نباید وارد عمل شود بلکه همه ذینفعان و سازمانهای مختلف و همچنین دانشگاهیان باید به این عرصه ورود پیدا کنند تا در این عرصه به یک نتیجه مطلوبی دست بیابیم../س