نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی گفت: اختصاص اعتبارات بر مبنای جمعیت، محرومیت‌زدایی و افزایش سهم خلخال و کوثر در مدیریت دستگاه‌های اجرایی استان از جمله مطالبات و خواسته‌های مردم جنوب استان از استاندار آینده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل ؛جلیل جعفری‌بنه‌خلخال اظهار داشت: آنچه مسلم است همه نمایندگان به دنبال توسعه همه‌جانبه استان هستند و در این فرآیند خواسته‌های ما هم جز این نیست و جبران عقب‌ماندگی‌های موجود در جنوب استان باید در اولویت کاری و برنامه‌ای مدیریت عالی استان باشد.

وی گفت: چرا که اعتقاد داریم جای جای استان باید آباد و از رونق لازم برخوردار باشد و باید از نوار مرزی ارس در شمالی‌ترین نقطه آن تا ساحل قزل‌اوزن در جنوبی‌ترین نقطه آن از شاخص‌های توسعه‌یافتگی برخوردار باشند.

دبیر و سخنگوی مجمع نمایندگان استان اردبیلخاطرنشان کرد: خواسته‌ها در دو بخش استانی و شهرستانی قابل تفکیک است، در بخش خواسته‌های استانی که می‌تواند در فرآیند توسعه جنوب استان هم تأثیرگذار باشد، تکمیل محور سرچم - اردبیل و به بار نشاندن راه‌آهن استان از حوزه زنجان تا مرز ارس و آسیای میانه است که رونق حمل و نقل در این محورها می‌تواند تأثیر بسزایی در خلخال و کوثر هم داشته باشد.

جعفری‌بنه‌خلخالهمچنین افزود: در جنوب استان که در اکثر زمینه‌های برخورداری و توسعه‌ای از میانگین استانی پایین است، انتظار توجه بیش از پیش در محرومیت‌زدایی را داریم به طوریکه در شاخص برخورداری از راه امن و مطمئن جنوب استان محروم‌ترین نقطه استان از این حیث محسوب می‌شود.

ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای برنامه‌ریزی استان اردبیلادامه داد: جنوب استان دارای ظرفیت‌های بالقوه و منحصر به فردی در دو حوزه معدنی و گردشگری است و توانایی تبدیل شدن به قطب بزرگی در این حوزه را دارد که در صورت توجه شایسته و مناسب می‌تواند در اقتصاد استان نیز تأثیر‌گذار باشد.

وی یادآور شد: وجود معادن غنی و دارای توجیه اقتصادی بالا و نیز ظرفیت‌های گردشگری از جمله موقعیت چهارراهی خلخال با توجه به قرار گرفتن در نقطه تلاقی چهار استان کشور، وجود بیشترین پهنه جنگلی استان، وجود زیباترین جاده توریستی کشور، آبگرم‌های گیوی، تیل، خوشنامه و گرمخانه، وجود بیشترین امامزاده‌های استان، تفرجگاه اندبیل، وجود ژیوپارک طبیعی استان در کنار جاده اردبیل - سرچم در بخش فیروز، وجود طولانی‌ترین قنات استان در گیوی علیا به عنوان نمادی 8 هزار ساله، آثار تمدنی در این مناطق، قلعه‌ها و تپه‌های باستانی فراوان، وجود تنوع زبانی از جمله گویش و زبان منحصر به فرد تاتی «زبان ایران باستان» در دره شاهرود و زبان کردی در خلخال و ده‌ها مزیت دیگر که در اثر بی‌توجهی هم ناشناخته مانده و هم موجب عقب‌ماندگی منطقه از پروسه توسعه‌یافتگی شده و همان طور که گفته شد انتظار از مسئولان فعلی و آتی توجه به این ظرفیت‌ها و جبران کم کاری‌های گذشته است.

جعفری‌بنه‌خلخال افزود: تسریع در عملیات اجرایی فیروز، خلخال، کلور، درام می‌تواند نقش محوری در توسعه استان داشته باشد که موجب نزدیکی بیش از 100 کیلومتر استان به مرکز کشور می‌شود و نیز آغاز عملیات اجرایی تونل ارتباطی خلخال ـ گیلان نیز از خواسته‌های مهم مردم منطقه است.

جعفری‌بنه‌خلخال تصریح کرد: احداث سدهای معیشتی برای رونق کشاورزی و باغداری و نیز پرورش آبزیان می‌تواند در رونق اقتصادی جنوب استان که به عنوان منطقه پایلوت آبخیزداری استان انتخاب شده تأثیرگذار باشد.

رئیس فراکسیون رفاه و تأمین اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: فعال‌سازی واحدهای صنعتی و کارگاهی تعطیل شده و تعیین تکلیف سیمان خلخال که پس از گذشت نزدیک به 20 سال هنوز هم بلاتکلیف است و نیز توجه به ایجاد صنایع تبدیلی با وجود باغات میوه فراوان از مطالبات مردم خلخال و کوثر از مسئولان استانی و وزارتی است    ش ک.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.