این روزها دوربین‌های دیجیتال همه جا هست. آنها حتی به پیکربندی سخت‌افزاری تلفن‌های هوشمند، رایانه‌های لوحه‌ای، لپ تاپ‌ها و حتی اتوموبیل‌ها نیز راه یافته‌اند. هم‌اکنون شاید شما هم از تعدادی از این نوع گجت‌ها استفاده کنید.

به گزارش اورژانس IT باشگاه خبرنگاران،بهترین دوربین متعلق به گجتی است که همیشه آن را به همراه دارید. بله منظورمان تلفن همراه هوشمند شماست. دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک، همه کاربرها از دوربین تلفن همراهشان به جای دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای DSLR و دوربین‌های فیلمبرداری HD، برای ثبت لحظه‌ها استفاده کنند. خوشبختانه دوربین اسمارت فون‌ها از زمان پیدایش دوربین‌های ابتدایی تلفن همراه روی گوشی‌های دستی تا امروز تکامل چشمگیری یافته‌اند. هنوز هم این دوربین‌ها که تفکیک‌پذیری پایین تصاویر و ویدئوهای بی‌کیفیت آنها آزاردهنده بود، در ذهن خیلی از خوانندگان ما جای دارد. حال سوال این است که آیا شما تلفن همراهی را که می‌خواهید بخرید، براساس کیفیت دوربین آن انتخاب می‌کنید؟ ما در اینجا چهار نوع از بهترین تلفن‌های همراه هوشمند امروزی را آزمایش و با یکدیگر مقایسه کرده‌ایم تا ببینیم کیفیت دوربین کدام از آنها در حد دوربین‌های عکاسی پیشرفته امروزی است.



رقابت تلفن‌های همراه هوشمند با دوربین‌های دیجیتال

درواقع به‌جز کیفیت عکس و ویدئو، هیچ تلفن همراه هوشمندی نمی‌تواند با دوربین‌های مستقل عکاسی یا فیلمبرداری رقابت کند. چرا که دوربین تلفن‌های همراه فقط زوم دیجیتال دارد و این قابلیت چیزی نیست جز همان کراپ کردن تصویر (cropping). این قابلیت بخش مرکزی عکس را دور بر کرده و بزرگنمایی می‌کند.

این زوم دیجیتال کار فوق‌العاده‌ای انجام نمی‌دهد و شما می‌توانید مشابه همین کار را با نرم‌افزارهای ویرایش عکس روی رایانه‌تان انجام دهید. زوم واقعی اپتیکال (optical) که توسط لنزهای متوسط صورت می‌گیرد این است که لنز هنگامی که شما به داخل زوم می‌کنید جزئیات بیشتری از تصویر را ثبت می‌کند. برخی اوقات این تنها راهی است که می‌توانید خود را به سوژه در حال حرکت نزدیک کنید، چرا که شما خودتان نمی‌توانید واقعا به صحنه نزدیک شوید. برخی گوشی‌ها، دکمه‌ای برای آزاد کردن شاتر دوربین ندارند، در نتیجه برای عکس گرفتن شما مجبورید نقطه‌ای روی صفحه نمایش لمس کنید.

در این حالت این احتمال وجود دارد که انگشت‌های دست شما جلوی لنز دوربین تلفن‌همراه را بگیرند. دیدن صفحه نمایش بعضی گوشی‌ها زیر نور مستقیم آفتاب غیرممکن یا مشکل است، بنابر این شما حتی نمی‌توانید متوجه اشکالات تصویر شوید. برخی گوشی‌های هوشمند هم از تنظیمات و کنترل‌های لازم عکاسی بی‌بهره‌اند. در مقایسه با دوربین‌های مستقل شما جای خالی گزینه‌های انتخاب در عکاسی را در تلفن‌های همراه بخوبی می‌توانید حس کنید. برخی از این گوشی‌ها قادرند قفل نوردهی را با لمس صفحه نمایش ارائه دهند و برخی دیگر هیچ کنترلی روی ISO یا حالت‌های پیش تنظیم صحنه ندارند. در تلفن‌های همراه هوشمند بیشتر تنظیمات عکاسی مانند دوربین‌های مبتدی ببین و بگیر (point and shoot) به صورت خودکار هستند. در بیشتر گوشی‌ها بعید است که شما بتوانید باز بودن دهانه یا سرعت شاتر دوربین را تنظیم و کنترل کنید. برخی از تلفن‌های همراه هوشمند فلاش عکاسی LED نیز دارند، اما به هیچ عنوان جای فلاش دوربین‌های واقعی را نمی‌گیرند. این فلاش‌های LED به روشنی فلاش‌های سنتی دوربین‌ها نیستند و برای ثبت تصویر اشیا و اشخاص بسیار نزدیک به دوربین گوشی روشن می‌شوند. حالا اجازه دهید با هم به مقایسه دوربین‌های گوشی‌ها برویم.

 

آیفون 5 اپل


تا به حال بیشتر آیفون‌ها و آیپد‌ها از دوربین‌های خیلی تعریفی برخوردار نبوده‌اند، اما جفت دوربین‌های آیفون 5 بین آنها از همه بهتر هستند. دوربین پشتی آن درست مشابه آیفون 4S از نوع back-illuminated با رزولوشن 8 مگاپیکسلی است. اما فاصله کانونی کمتر، زاویه دید گسترده‌تری ارائه می‌دهد. برنامک قراردادی دوربین قابلیت‌های محدودی دارد و شما نمی‌توانید کیفیت عکس‌ها و ویدئو‌ها را تغییر دهید. به علت نداشتن دکمه اختصاصی، عکاسی با آن چندان آسان نیست، اما شما می‌توانید دکمه بالای ولوم صدا را به جای دکمه شاتر به کار ببرید.

کیفیت عکس: تا زمانی که نور کافی وجود داشته باشد، عکس‌ها واضح بوده و تفکیک و عمق رنگ‌ها خوب است. تصاویر پانوراما و تصاویر از سوژه‌های در حال حرکت خوبند.

کیفیت فیلم: فیلم‌های آیفون از رنگ‌های طبیعی خوب و جزئیات خوبی برخوردارند و تثبیتگر (اسبلیزیشن) کاری عالی انجام می‌دهد.


 

نوکیا لومیا 720


با این‌که لومیا 720 دارای دوربین 7‌/‌6 مگاپیکسلی است اما این امتیاز را دارد که اندازه سنسور آن تقریبا مشابه دوربین‌های موبایل 8 مگاپیکسلی است و به یک جفت لنز کارل زایس با درجه بازی دهانه شاتر f‌/‌1.9 مجهز است که نور بیشتری را به داخل راه می‌دهد. مزیت دیگر آن دکمه اختصاصی شاتر دو مرحله‌ای است که با فشردن آن تا نیمه شما می‌توانید فوکوس سوژه را تنظیم کنید. وایت بالانس دستی و خودکار حالت‌های سینماتوگراف و پانوراما و قابلیت اسمارت شوت ویندوز فون 8 از دیگر مزایای آن است.

کیفیت عکس: لومیا 720 در فضای باز قابلیت ارائه تصاویر واضح و برخوردار از نوردهی خوب را دارد. در حالت کم‌نور فلاش LED آن چابک‌ترین عملکرد را دارد که اثر عکس داشته و موجب غیرطبیعی شدن رنگ‌ها شده و هیچ کمکی به تقویت جزئیات تصویر نمی‌کند.

کیفیت ویدئو: یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف لومیا 720 از همین نظر است.

فشرده‌سازی بیش از حد موجب نقصان جزئیات در ویدئو‌های آن در مقایسه با تلفن‌های همراه هوشمند دیگری که ویدئوی 1080P می‌گیرند، می‌شود که تصاویر پژمرده با رنگ‌های با غلظت زیادی را به همراه دارد.

 


سامسونگ گلکسی S4


دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی S4 رزولوشن خوبی دارد و بعلاوه برنامک دوربین آن کنترل‌های مناسبی در اختیار کاربر می‌گذارد.

کیفیت عکس: با آن‌که به پای دوربین‌های DSLR نمی‌رسد اما تصویر واضح و بدون نویز ارائه می‌دهد.

کیفیت ویدئو: بعلاوه ویدئوی 1080P استاندارد حالت‌های حرکت آهسته و سریع را جهت خلاقیت بیشتر ارائه می‌دهد و تصاویر واضح و با ثبات بوده و کیفیت صدای استریوی خوبی ارائه می‌دهد.



سونی اکسپریا Z


دوربین اکسپریا Z با این‌که درجه بازی دهانه شاتر کمتری دارد اما از نظر رزولوشن با دوربین گلکسی S4 برابری می‌کند. در این موبایل خبری از دکمه اختصاصی شاتر نیست و دکمه‌های کم و زیاد ولوم صدا وظیفه کنترل زوم دیجیتال را به عهده دارند. طرز استفاده برنامک دوربین آن راحت بوده و مانند S4 تشخیص حالت‌های هنری و فوکوس عکس‌ها روی صفحه نمایش فول HD آن بسیار آسان است.

کیفیت ویدئو: تثبیت‌کننده خوبی دارد و ویدئو‌ها را در زاویه گسترده‌تری می‌گیرد. رنگ‌ها قابل قبول و کیفیت صدای آن عالی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۲۳:۵۳ ۲۹ اسفند ۱۳۹۲
اون لومیا با این لومیا فرق داره آقا مهدی!!

اون لومیا 1020
Iran (Islamic Republic of)
mahdi
۱۵:۴۸ ۰۱ آبان ۱۳۹۲
لومیا 41 مگا پیکسل
اکسپریا z1 بیست و یک مگا پیکسل