به گزارش باشگاه خبرنگاران
کرمانشاه
علیرضا قاسمی سن مناسب ازدواج را برای دختران و پسران با توجه به شرع اسلام، سن بلوغ عنوان کرد و افزود:این سن در دختران 13 سال و در پسران 15 سال می باشد.
به گفته قاسمی امروزه با مطرح شدن بلوغ روانی و اجتماعی در کنار بلوغ جسمی و جنسی به هنگام ازدواج،موجب شده تا سن ازدواج در دختران به 18 سال و در پسران به 20 سال افزایش بیابد.
وی ادامه داد: در سال 80 بیشترین ازدواج کشور در خانم ها در سن 20 تا 24 سال و در آقایان در سن 25 تا 29 سالگی انجام پذیرفت.
این جامعه شناس به آمار نظرسنجی استان تهران در سال 1389 اشاره کرد و افزود: بر طبق این نظرسنجی سن ازدواج برای پسران 26 تا 30 و برای دختران 21 تا 25 سال درنظر گرفته شد.
به گفته قاسمی با توجه به تغییر شرایط اجتماعی جامعه امروز، سن ازدواج درکشور در حال افزایش می باشد.
این جامعه شناس با اشاره به اینکه دو سوم دانشجویان حال حاضر، دختران می باشند ،دانشگاهی شدن، تحصیلات ،اشتغال و به تبع آن بالا رفتن توقعات دختران را عامل موثری در بالا رفتن سن ازدواج عنوان کرد.
قاسمی بالا رفتن آمار طلاق را نیز عامل موثری دیگری بر کاهش ازدواج و افزایش سن ازدواج عنوان کرد.
به گفته این جامعه شناس تحصیلات، اشتغال افراطی به کار و تحصیلات، فرار از خواستگار، نادیده گرفتن مردان مناسب،داشتن آرمانگرایی در ازدواج، تعیین ملاک های خود با شرایط دیگران و انتشار تجارب منفی زندگی خود به دیگران از جمله عوامل تاثیرگذار در بالا رفتن سن ازدواج در خانم ها می باشد.
قاسمی همچنین بیکاری طبیعی، بیکاری ناشی از حضور افراطی خانم ها در بازار کار، در آمد کم، بالا بودن قیمت مسکن و هزینه های ازدواج،ترس از زندان و مهریه را از جمله عوامل موثر در بالا رفتن سن ازدواج مردان، عنوان کرد.
به گفته قاسمی ارتباط دختر با پسر در سطوح مختلف قبل از ازدواج آن هم با توجیهات روشنفکرانه یکی از عوامل تاثیرگذار در بالا رفتن سن ازدواج در جامعه امروز می باشد.
وی گفت:رسانه ها و محیط های آموزشی نیز باید در جهت ترویج ازدواج آسان و آگاهانه بسیار فعالیت کنند تا بتوانیم به الگوی آرمانی مناسب در این زمینه دست پیدا کنیم. /س