به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، چمنی در گفتگو با خبرنگاران این افزایش را ناشی از اثرات استفاده از شیر خام و بدون فرآوری شده دانست و افزود: عرضه شیره فلهای نه از جنبه اقتصادی مقرون به صرفه است و نه از لحاظ بهداشتی به طوری که کوچکترین اقدامی که خانوادهها در استفاده از شیرقلهای انجام میدهند جوشاندن شیر خام برای استفاده است که در این عمل با توجه به یکسان نبودن حرارت و عدم برخورداری از حرارت صنعتی و یکسان برای تمام اجزا شیر نزدیک به 30 درصد ارزش غذایی این محصول از بین میرود.
چمنی نسبت به جذب میکروب مالت از طریق پوست هشدار داد و گفت: اگر همراه با شیر خام این میکروب وارد خانوادهها شود بهراحتی قابل اشاعه خواهد بود.
این فعال عرصه صنایع شیر کشور از آنتی بیوتیکهای موجود در شیر خام نیز به عنوان خطری دیگر نام برد و گفت: با توجه به اینکه دوز آنتی بیوتیکهای مصرفی در حیوانات بسیار بالاتر از دوزهای انسانی است و به تبع این آنتی بیوتیکها وارد شیر نیز میشود میتواند خود آنتی بیوتیک در وهله اول برای سلامت مصرف کننده تاثیرگذار باشد که اظهار میشود با جوشاندن شیر می توان از اثرات آن پیشگیری کرد که در صورت تولید سم توسط این آنتیبیوتیکها هیچ روش عادی نمیتواند از بین برنده این سم باشد و با مصرف شیر این سم وارد سیستم بدنی مصرف کننده شده و سلامت انسان را با خطرات جدی مواجه خواهد کرد.
وی تاکید کرد: بین 10 تا 14 مورد آزمایش متفاوت در بدو ورود شیرهای خام به کارخانههای صنایع شیر انجام میشود تا در وهله اول سلامت مردم به خطر نیفتد و در گزینههای بعدی اقتصاد صنایع شیر متضرر نشود که این آزمایشات هرگونه مشکلات شیرهای تولید را تشخیص و از ورود آنها به چرخه جلوگیری میکند در حالی که در شیرهای فلهای و خام به هیچ عنوان این مسائل رعایت نمیشود./س