به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی نمایشگاه صنایع تبدیلی کشاورزی ، این نمایشگاه و همایش با همت و همکاری معاونت آب،خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی و سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد،فائو(FAO) و همچنین حمایت سازمان ها و نهادها و شرکت های بخش خصوصی برگزار شده است .
در نخستین نمایشگاه بزرگ صنایع تبدیلی کشاورزی ایران ؛ انواع دستگاههای نوین تولید میوجات خشک ،کنسروی و چیپسی ، انواع سورتینگ مرکبات، سیب زمینی و سبزیجات برگدار و غیر برگدار، خط تولید پودر ومایع تخم مرغ، خط تولید رب گوجه فرنگی، انواع صنایع و تجهیزات نانوایی و قنادی ، تجهیزات آشپزخانه های فرودگاهی ، ماشین آلات بسته بندی شرینگ، وکیوم ، ماشین های پخت تونلی و قفسه ای گردان با گرمای غیرمستقیم جهت پخت کیک، شیرینی و نان ، انواع ماشین آلات کارخانجات آرد سازی و صنایع تبدیلی ، دستگاههای تولید نوشابه ساز پستمیکس و لوازم جانبی ، انواع کندانسورهای استیلی و آهنی ، انواع مخازن ذخیره مواد غذائی و کندانسورها ، انواع میکسر های استیل و آهن ، انواع دیگ های پخت و میکسر تحت خلاء و اتمسفریک، دیگ های پخت تافی و آبنبات و قند ، دستگاه های مدرن نان فانتزی، قنادی، کیک و کلوچه و دستگاههای خشک کن میوه،خشک کن سبزی، خشک کن قارچ و چیپس میوه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است .
نخستین نمایشگاه بزرگ صنایع تبدیلی کشاورزی و همایش جنبی آن با هدف دست یابی به امنیت غذایی و توسعه کشاورزی پایدار، ارتقاء سطح علمی کشور و استفاده از تجربیات و دستاوردهای جدید علمی و اجرایی این حوزه ، ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی ، بهبود روند فرآوری محصولات ، توجه ویژه به جایگاه صنایع تبدیلی و تکمیلی و نقش آن در توسعه اقتصادی کشور و همچنین آشنائی با روش های نوین صنایع تبدیلی روز جهان ، برگزار شده است .
گفتنی است ، اولین همایش صنایع تبدیلی کشاورزی و غذایی با محورهایی همچون بررسی جایگاه صنایع تبدیلی در ایران و جهان، عوامل موثر در ارزش افزوده صنایع تبدیلی ، نقش صنایع تبدیلی و غذایی در امنیت غذایی ، توسعه بازار ، صادرات غیرنفتی ، مدیریت صنایع غذایی، بازار کشاورزی و صنایع غذایی نقش فناوری های مدرن در توسعه این صنعت برگزار شده است .
غلامرضا رضائیان ، مدیر اجرائی نخستین نمایشگاه صنایع تبدیلی کشاورزی در حاشیه این مراسم گفت : در اقتصاد کشاورزی معاصر؛ صنایع تبدیلی ، عامل مهمی در فرآوری محصولات کشاورزی است چراکهاز یک سو ارزش افزوده محصولات اولیه را ارتقا میدهد و از سوی دیگر محصولاتی به بازار ارایه میکند که با استفاده از تکنولوژی مدرن به دست آمدهاند.
وی افزود: بر اساس اطلاعات به دست آمده، بیشتر از یک پنجم فرآوردههای غذایی در کشورهای در حال توسعه به صورت ضایعات بر اثر فساد ناشی از عوامل گوناگون فیزیکی، شیمیایی و بیولوژی در مراحل کاشت، داشت و برداشت و پس از برداشت تا زمان توزیع و مصرف از بین میرود و این در حالی است که شمار قابل توجهی از مردم این کشورها برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود در تنگنا هستند.
رضائیان اضافه کرد : ایجاد صنایع تبدیلی فرآوری و بستهبندی برای صدور محصولات کشاورزی، راهکاری اساسی برای ایجاد رقابت سالم در تولید و جلوگیری از کاهش قیمت هاست.