به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ كارشناس بيماريهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود: بيش از 90درصد موارد بيماري و مرگ ناشي از سل در كشورهاي در حال توسعه رخ مي دهد. در اين كشورها يك فرد بزرگسال مبتلا به سل به طور متوسط 3 الي 4 ماه قادر به كار كردن نبوده و لذا 20 تا 30درصد در آمد سالانه خانواده وي از دست مي رود و اين در حالي است كه با مرگ چنين فردي به طور متوسط 15 سال درآمد خانواده بطور يكجا از بين خواهد رفت.
استادی اظهار داشت: آلودگي همزمان به ويروس ايدز خطر ابتلا به بيماري سل را به طور معناداري افزايش مي دهد.
وی گفت: مهمترين منبع عفونت، يك بيمارمبتلا به سل ريوي است كه سرفه مي كند و باعث ايجاد ذرات كوچك عفوني مي شود كه در هوا منتشر شده و مدتها به صورت معلق در هوا باقي مي ماند.
وی افزود: بيماري سل مي تواند هر عضوي از بدن را دچار كند. اين بيماري چنانچه ريه ها را درگير كند " سل ريوي "و در صورت مبتلا كردن ساير اعضاي بدن " سل خارج ريوي " ناميده مي شود. سل ريوي 80% موارد ابتلا به سل را تشكيل مي دهد و سل خارج ريوي شامل گروه هاي لنفاوي بدن، استخوانها و مفاصل ( مخصوصاً ستون فقرات ) مجاري ادراري تناسلي، سيستم عصبي روده ها و ديگر اعضاي بدن است.
زهرا استادی بیان داشت : شايع ترين علامت ابتلا به بيماري سل، سرفه پايدار به مدت 2 هفته و بيشتر است كه معمولاٌ همراه خلط مي باشد و ممكن است با ساير علائم تنفسي نظير تنگي نفس، درد قفسه سينه يا پشت و خلط خوني و يا علائم عمومي و مشترك همراه باشد.
وی با اشاره به علائم عمومي و مشترك در بيماري سل، گفت: تب، كاهش اشتها و كاهش وزن، بيحالي، تعريق شبانه، خستگي زودرس و ضعف عمومي از جمله علایم عمومی بیماری می باشد.
این کارشناس از مردم خواست تا در اولين برخورد با بيماری به مركز بهداشت شهرستان گزارش نمایند.
به گفته وی دارو به صورت رايگان در اختيار بيمار قرار مي گيرد. /ح