مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: حفظ بیشتر مواد آلی و عناصر غذایی در اکوسیستم های بدون شخم در مقایسه با سیستم های همراه با شخم به اثبات رسیده است.

احمد بایبوردی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: عملیات شخم حداقل، اثرات مهم بیولوژیکی، زراعی و اقتصادی در سیستم های ارگانیک دارد.

وی با اشاره به حفظ بقایای گیاهی با شخم حداقل تصریح کرد: در شخم حداقل، عملیات خاک ورزی به حداقل ممکن کاهش یافته و بقایای گیاهی به مقدار قابل توجهی در سطح خاک نگه داشته می شوند.

بایبوردی ادامه داد: وجود بقایای گیاهی و کاه و کلش از فرسایش آبی، بادی و تبخیر سطحی جلوگیری کرده و باعث نفوذپذیری بهتر خاک و افزایش تراکم میکروارگانیسم ها و فعالیت های بیولوژیک می شود.

مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: شخم حداقل در اکوسیستم های زراعی باعث افزایش ثبات سیستم خاک و کارآیی چرخه عناصر غذایی می شود.

بایبوردی تاکید کرد: در سیستم های بدون شخم، قارچ ها تجزیه کنندگان اصلی بوده ولی در شخم معمولی این عمل توسط باکتری ها صورت می گیرد./س

برچسب ها: حفظ ، مواد ، آلی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.