نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفت اگر طرف مقابل نیز مانند جمهوری اسلامی ایران با اراده و توانمندی سیاسی لازم برای حل موضوع هسته ای و رفع شبهات اقدام کند، این روند طولانی نخواهد شد .

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، محمد خزاعی که به نمایندگی از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در نشست سالانه کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی مجمع عمومی سخن می گفت، با اشاره به ابتکار جنبش عدم تعهد در برگزاری نخستین نشست عالی رتبه مجمع عمومی درباره خلع سلاح هسته ای، این اقدام را موفقیت آمیز  و ارزنده در حمایت از خلع سلاح هسته ای خواند.
وی افزود: شرکت گسترده سران و مقامات عالی رتبه کشورهای جهان در آن نشست، ثابت کرد که خلع سلاح هسته ای کماکان نخستین اولویت جهان در زمینه خلع سلاح و امنیت بین المللی است.
سفیر و نماینده کشورمان نزد سازمان ملل متحد ضرورت استفاده از فضای مثبت ایجاد شده در پس از برگزاری نشست عالیرتبه خلع سلاح هسته ای را یادآوری و اعلام کرد: به همین منظور جنبش عدم تعهد، پیشنهادهای سه گانه طرح شده از سوی رئیس جمهور کشورمان در آن نشست را در قالب پیش نویس قطعنامه ای تنظیم و برای تصویب به کمیته خلع سلاح ارائه کرد.
خزاعی حمایت همه کشورها از تصویب پیش نویس این قطعنامه را خواستار شد و افزود: تصویب این پیشنهادات می تواند به تقویت تلاشهای بین المللی در جهت تحقق جهان عاری از سلاح های هسته ای منجر شود.
این سه پیشنهاد شامل: آغاز فوری مذاکرات برای انعقاد کنوانسیونی جامع و بین المللی به منظور منع کسب، تولید، توسعه، انباشت و استفاده از سلاحهای هسته ای و فراهم آوردن زمینه نابودی کامل آنها، برگزاری کنفرانس عالی رتبه بین المللی در سال 2018 میلادی در زمینه خلع سلاح هسته ای و همچنین نامگذاری روز 26 سپتامبر هرسال به نام روز بین المللی امحای کامل سلاحهای هسته ای است.
سفیر و نماینده کشورمان نزد سازمان ملل در بخش دیگری از سخنانش با ابراز نگرانی عمیق از عدم پایبندی کشورهای دارای سلاح هسته ای به تعهدات خود مبنی بر نابودی زرادخانه تسلیحات اتمی، اقدام عملی آنها را در عمل به مسئولیت هایشان خواستار شد.
محمد خزاعی گفت: نه در اختیار داشتن دائمی سلاح های هسته ای قابل قبول است و نه عمل به تعهدات حقوقی در زمینه خلع سلاح هسته ای می تواند بیش از این به تأخیر افتد.
وی همچنین با تقبیح برخی راهبردهای نظامی، از جمله سیاست دفاعی ناتو گفت: اینگونه راهبردها که استفاده یا تهدید به استفاده از سلاحهای هسته ای را توجیه می کنند، غیرقابل قبول هستند و باید ملغی شوند.
نماینده کشورمان نزد سازمان ملل همچنین از کشورهای دارنده سلاح های اتمی خواست به اقدامات خود در زمینه نوسازی این قبیل سلاح ها یا استقرار آنها در سرزمین دیگر کشورها پایان دهند.
سفیر و نماینده کشورمان نزد سازمان ملل همچنین حمایت کامل جنبش عدم تعهد از ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای را اعلام و بر ضرورت خلع سلاح اسرائیل از سلاح هسته ای، پیوستن فوری و بدون قید و شرط این رژیم به پیمان عدم اشاعه هسته ای و قرار دادن تأسیات هسته ای آن تحت پادمانهای جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد.
محمد خزاعی در پایان با ابراز نگرانی عمیق از تشکیل نشدن کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی، برگزاری فوری این کنفرانس را خواستار شد.
نشست سالانه کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل که به مدت یک ماه وظیفه بررسی تحولات بین المللی در زمینه خلع سلاح و امنیت بین المللی را عهده دار است، دو هفته پیش با شرکت هیئت هایی از 193 کشور عضو این سازمان در نیویورک آغاز شد.
سلاح های اتمی مهم ترین موضوع مباحث نشست این هفته کمیته یادشده است.
قرار است هیئت جمهوری اسلامی ایران نیز بطور جداگانه پیش نویس قطعنامه ای را به نشست سال جاری کمیته اول مجمع عمومی ارائه کند.
این پیش نویس بر لزوم پای بندی به تعهدات پذیرفته شده توسط کشورهای دارای سلاح اتمی در قالب کنفرانس های بازنگری پیمان عدم اشاعه هسته ای مبنی بر نابودی سلاح های هسته ای خویش تأکید دارد.

خزاعی همچنین در پایان این نشست در جمع خبرنگاران محورهای این سخنرانی را تشریح کرد. محمد خزاعی در جمع خبرنگاران با مثبت خواندن مذاکرات هیئت دیپلماسی کشورمان در نشست اخیر ژنو گفت اگر طرف مقابل نیز به اراده سیاسی و حسن نیت ایران توجه نشان دهد و از ظواهر امر چنین توجهی مشهود است، آنها در عمل می تواند به ملت ایران نشان دهند حقوق هسته ای ایران را به رسمیت می شناسند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه دارای سلاح هسته ای است و نه برنامه ای برای آن دارد، بنابراین فقط برخی سوء ظن هایی که بعضی ها بوجود آورده اند، باید رفع شود که آن نیز کار بسیار پیچیده ای نخواهد بود.

نماینده کشورمان نزد سازمان ملل متحد با تاکید مجدد بر لزوم اراده سیاسی طرف مقابل برای حل موضوع هسته ای گفت اگر علاوه بر این اراده سیاسی، پیشنهادهای منطقی، در چارچوب مقررات بین المللی و حقوق ملت ایران مطرح شود، این مذاکرات خیلی طولانی نخواهد بود و به نتایج مثبتی خواهد رسید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار