عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد جوشاندن آب، قراردادن بطری آب در معرض نورخورشید و استفاده از آبلیمو را راهکارهای ساده و موثری برای سالم سازی آب آلوده در مواقع بحرانی عنوان کرد.

عبدالحمید فدائی گفت: درمواقع بحرانی با جوشاندن آب به مدت سه دقیقه، افزودن پنج میلی لیتر آبلیمو به یک لیترآب و مصرف آن پس از 30 دقیقه و قراردادن بطری های پلاستیکی و شیشه ای آب در معرض نورخورشید به مدت شش ساعت به آب آشامیدن سالم دست یافت.
وی اظهارداشت: البته بسته به میزان آلودگی، کدورت، سختی و شوری آب، مدت زمان های سالم سازی وغلظت میزان آبلیمو افزایش می یابد.
فدائی، در زمینه معیار انتخاب روش های گندزادئی آب تصریح کرد: برای انتخاب روش مناسب باید به منابع مالی، کیفیت آب، نوع منبع، اهداف مصرف، ماهیت شرایط اضطراری، عوامل آلاینده آب، دسترسی به مواد شیمیایی و تجهیزات گندزادئی و آب و هوای منطقه توجه داشت.
عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: برای گند زدائی از آب، کلرزنی و استفاده از ترکیبات آن در اولویت روش های موجود قرار دارد.
عبدالحمید فدائی اظهار داشت: برای ارزیابی پارامترهای کیفی براساس استانداردهای ملی، میزان کلر باقی مانده درآب در شرایط معمولی باید نیم تا هشت دهم میلی گرم بر لیتر ودرشرایط بحرانی یک میلی گرم بر لیتر باشد.
وی، با بیان اینکه برای تعداد نمونه برداری از شبکه توزیع آب برای آزمایش باکتریالوژیکی در شرایط بحرانی استانداردی پیش بینی نشده است تصریح کرد: لازم است به این امر در مواقع بحرانی توجه وهرچه سریعتر استانداردی برای نمونه برداری آب در این مواقع تدوین شود./س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.