تعداد بچه های بیش فعال در بین پسرها از دخترها بیشتر است و رفتارهایی که از خود نشان می دهند، عمدتا به همدیگر شباهت دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ بیش فعالی از اختلالات رایج و شناخته شده در دوران کودکی است که تا سنین بالا ادامه دارد و یک اختلال رفتاری رشدی است که خیلی از پدر و مادرها فکر می کنند اگر فرزندشان جنب و جوش زیادی داشته و بازیگوش باشد، حتما بیش فعال است، اما اختلال بیش فعالی مشکل بسیاری از کودکان و البته نگرانی بسیاری از والدین است.
ابراهیم مقدم در خصوص بیش فعالی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: بیش فعالی اختلالی است که معمولا در دوران کودکی با رفتارهای بسیار کند و حرکات پرجنب و جوش به نحوی که به نظر می رسد موتور او خاموش نمی شود، دیده می شود.
وی ادامه داد: کسانی که رفتارهای بیش فعالی شدید از خود نشان می دهند، در تمرکز کردن بر روی مفاهیم هم دچار اشکال هستند، به عبارت دیگر نمی توانند تمرکز داشته باشند، به همین خاطر عمدتا از این اختلال به عنوان یش فعالی یا کمبود توجه یاد می شود.
مقدم افزود: تعداد بچه های بیش فعال در بین پسرها از دخترها بیشتر است و رفتارهایی که نشان می دهند عمدتا به همدیگر شباهت دارد، به عبارت دیگر آن رفتارهای پرجنب و جوش و بالا و پایین پریدن ها که در دختها دیده می شود، در پسرها هم به همان ترتیب دیده می شود.
این روانشناس اضافه کرد: معمولا افراد بیش فعال، به دلیل افت شدید در مسائل آموزشی که آن هم به دلیل عدم توجه به مباحث درسی است، بیشتر از دیگران مورد عقاب و تنبیه واقع می شوند و این در حالی است که شاید این افراد از هوش مناسبی هم برخوردارند، ولی چون تمرکز لازم را ندارند، در آزمون ها هم نمره مناسبی به دست نمی آورند.
مقدم در خصوص علت ایجاد بیش فعالی در کودکان گفت: نظریه های مختلفی مطرح شده، به عنوان مثال نظریه ژنتیکی یکی از این نظریه هاست که مشخص می کند، کسانی که از بیش فعالی رنج می برند، در خانواده های آنها هم این رفتار دیده می شود، همچنین وجود سرب در هوا و مشکلات مغزی و عصبی ناشی از آن هم از جمله مبحث های دیگر است.
وی ادامه داد: استفاده از موادی که در آن از رنگهای صنعتی استفاده شده است، بیش فعالی را افزایش می دهد. به تبع بری درمان این افراد نیز باید از مواد محرک کمتری (سیر و پیاز)، مواد افزودنی رنگی (مثل چیپس و پفک، شکلات و قهوه) استفاده کرد، اما انجام فعالیت های ورزشی مناسب که تخلیه انرژی را درپی دارد، مفید فایده است.
در پایان باید گفت: در صورت بهبود نیافتن این اختلال در کودکان با روش های درمانی ذکر شده، می توان از درمان دارویی که موثرترین درمان این بیماری است، استفاده کرد، البته این درمان باید تحت نظر روانپزشک صورت گیرد.
برچسب ها: پسران ، فعال ، دختران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار