با این حال، با کنار گذاشتن همه ابهامها، ميتوان یک رتبه بندی بین کیفیت عکس این 6 پرچمدار را ارائه کرد:
مشخصات سختافزاری دوربینها
توضیحات جدول بالا به اندازه کافی گویا است تا دیگر قلمفرسایی نکنیم. "مگاپیکسل"، "گشادگی دریچه لنز"، "اندازه سنسور"و لرزشگیری حین عکاسی از مهمترین مواردی هستند که در این تلفنها قابل توجه است.
اندازه عکسها
در زمینه اندازه عکسهای گرفته شده، همان طور که ديده ميشود، اچتیسی وان، عریض عکس میگیرد ولی غیر از این استثنا، لومیا 1020 عکسهایی بزرگتر از تمام رقبای خود ثبت مینماید. بنابراین رده بندی مشخصات فنی ساده به ترتيب زير است:
1. لوميا1020
2. الجی-جی2
3. اکسپریا زد 1
4. گلکسی نوت 3
5.اچ تی سی وان
6.آیفون5s
کیفیت عکس در نور خوب
این روزها کاربران براي زيباتر شدن عکس خود، روی عکسها فیلتر میگذارند، ولی هنوز هم مهمترین کاربرد دوربینهای موبایل، ثبت عکس در شرایط عادی است.
از آنجایی که رزولوشن دوربینهای مورد نظر بسیار متنوع است (۴ تا ۳۸ مگاپیکسل)، مقايسه آنها به دو بخش تقيسم ميشود:
در مرحله اول با دوربین لومیا 1020، عکس ۵ مگاپیکسلی و با دوربین اکسپریا زد 1، عکس ۸ مگاپیکسلی ثبت شد و برشی از آنها بدون زوم، با سایر دوربینها مورد مقایسه قرار گرفته.
نمونه اول مقایسه بین کیفیت عکس دوربینها:
نمونه دومین مقایسه:
همانطور که در تصاوير بالا ديده ميشود، عکسهای لومیا 1020 بسیار شفافتر و تیزتر از سایرین هستند. البته در حالت 5 مگاپیکسلی نمیشود انتظار زیادی بابت رزولوشن کلی هر عکس داشت، ولی جزئیات ثبت شده عالی هستند.
اکسپریا زد1 هم سنسور بزرگی دارد و در ثبت عکس 8 مگاپیکسلی که پایینتر از رزولوشن اصلی آن است، (مثل لومیا ۱۰۲۰) از تکنیک نمونهسازی استفاده میکند، در نتیجه، کيفيت عکسهای اين تلفن هوشمند، در رتبه دوم قرار دارند.
اما در بخش دوم مقایسه، عکس 38 مگاپیکسلی لومیا 1020 به عنوان مرجع قرار گرفته و سپس عکس گرفته شده با سایر دوربینها بزرگ شده تا ببینیم در همان رزولوشن چه کیفیتی پیدا میکنند و آیا دوربین پیورویو Piureu اساسا ارزش صرف پول دارد یا یک زوم نرمافزاری روی کامپیوتر هم همان کار را می کند؟
لومیا 1020 در رزولوشن اصلی بسیار بهتر از رقبا عمل ميکند و با اینکه در عکس آن "نویز" مشاهده میشود، ولی حجم زیادی از جزئیات را هم ميتوان دید. اکسپریا زد1 در فاصله کمی از لومیا قرار دارد و نشان میدهد که میشود بدون استفاده از دوربین برآمده و مزاحم در پشت دستگاه، باز هم عکسهای خوب گرفت.
رده بندی کلی مقایسه این مرحله چنین است:
1. لومیا ۱۰۲۰
2. اکسپریا زد ۱
3.گلکسی نوت ۳
4.ال جی جی ۲
5. آیفون 5s
6.اچ تی سی وان
کیفیت "عکس" HDR
همه تلفنهای مورد مقایسه غیر از لومیا 1020 به ویژگی عکاسی با دامنه داینامیک بالا مجهز هستند، بنابراین در دو حالت "HDR on" و " HDR off "مقایسهای
میانشان صورت گرفته:
تفاوت در فعال بودن یا نبودن HDR را ميتوان به خوبی در عکسها مشاهده کرد. در بخش " HDR on" گلکسی نوت ۳ خیلی خوب ظاهر شده و در حالی که بقیه ناامیدکنندهاند، لومیا 1020 و آیفون 5s درخشیدهاند.
الجیجی 2 به خاطر تمایلش به نوردهی زیاد، در حالت HDR off خوب ظاهر نشده و اکسپریا زد 1 هم فقط در حالت HDR on توانسته عملکرد مثبتی نشان دهد. بنابراین رتبه بندی کلی در اين زمينه عبارت است از:
1.گلکسی نوت 3
2. آیفون 5s
3.ال جی جی 2
4. لومیا 2010
5. اکسپریا زد 1
6.اچ تی سی وان
کیفیت "عکس پانوراما"
ال جی جی ۲ و گلکسی نوت ۳ هر دو امکان "عکاسی کروی" (۳۶۰
درجه) را دارند ولی از آنجایی که سایر رقبا از این امکان بیبهره هستند تنها میشود
مقایسهای در حالت پانوراما صورت داد.
آیفون 5s و گلکسینوت3 هر دو در این مقایسه خوب ظاهر شدهاند. نوت 3 قادر است عکسهای پانورامایی با کیفیت 60 مگاپیکسل بگیرد و آیفون 5s، هم عکسهایی 27 مگاپیکسلی ذخیره میکند.
اچتیسی وان با عکسهای 10 مگاپیکسلی و جی 2 با عکسهای 6 مگاپیکسلی چندان نمیتوانند ما را ذوق زده کنند و اکسپریا زد 1 هم با پانورامای ۵ مگاپیکسلی، ضعیف ظاهر میشود. لومیا 1020 نیز گرچه کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی را ارائه میکند ولی دامنه عکسهای پانورامای آن محدود است.
در کل، ردهبندی بخش پانوراما چنین است:
1. گلکسی نوت ۳ و آیفون 5s
2.اچ تی سی وان
3.ال جی جی ۲
4. اکسپریا زد ۱
5. لومیا ۱۰۲۰
"کیفیت عکس در نور کم"
هر چند بیشتر عکسها در روز و شرایط پرنور گرفته میشود، ولی این روزها هر دوربینی که عکسهای بهتری در نور کم ثبت کند، بیشتر تحسین میشود. به هر صورت یکی از مضرات سنسورهای کوچک و فلشهای ضعیف، کیفیت پایین عکسها در تاریکی است.
اما در زیر میتوانید مقایسه بین جزئیات عکسهای گرفته شده با دوربین
این 6 تلفن را در دو وضعیت بدون فلش و با فلش مشاهده کنید.
همانطور که پیدا است، لومیا 1020 بهترین عملکرد را دارد و بعد از آن اچتیسی وان و آیفون 5sبه واسطه پیکسلهای 2 و 1.5 میکرونیشان خوش درخشیدهاند. اما به نظر ميرسد سايرين بايد تلاش بيشتري برای بهبود کيفيت عکاسي بدون فلش انجام دهند.
رتبهبندی دوربین این 6 تلفن در شرایط نور کم و بدون فلش عبارت است از:
1.لومیا ۱۰۲۰
2. اچ تی سی وان
3.آیفون 5s
4.ال جی جی ۲
5.اکسپریا زد ۱
6. گلکسی نوت ۳
رتبهبندی دوربینها با استفاده از فلش همچنین است:
1.لومیا ۱۰۲۰
2.آیفون 5s
3. گلکسی نوت ۳
4.اچ تی سی وان
5.اکسپریا زد ۱
6. ال جی جی ۲
شما چه تلفنی را انتخاب میکنید؟ آیا دوربین خوب به تنهایی در انتخاب شما تعیین کننده است یا در کنار سایر امکانات، برای آن وزنی قائل میشوید؟
انتهاي پيام/
1-نوکیا لومیا 1020
2-الجی جی 2
3-گلکسی نوت 3
4-اکسپریا زد 1
5-ایفون 5
6-اچ تی سی 1
بدون شک دوربین 1020 بهترین دوربین سال 2013 بوده و هست.شرایط مختلف در تست های گوناگون گواه این مساله هستند