به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در خصوص حادثه رانش زمین در خیابان ایران زمین واقع در محدوده شهرداری منطقه 2 تهران به ارائه گزارش پرداخت.
بر اساس این گزارش عضو کمیسیون عمران و شورای شهر تهران گفت : در پی حادثه ریزش دیواره واقع در شهرک غرب در تاریخ 11 مهر ماه و ارائه گزارش معاونت شهرسازی و معماری در شورای شهر تهران در تاریخ 14مهر ماه کمیسیون موظف گردید که این حادثه را مورد رسیدگی قرار دهد و در همین راستا بازدید هایی با حضور رئیس کمیسیون عمران و همچنین اعضای این کمیسیون با افراد دخیل در پروژه و شهردار منطقه 2 و همچنین نمایندگان نهادهای ذیربط برگزار شد.
وی ادامه داد: در تاریخ 29 فروردین سال 91 پروانه تخریب و نوسازی برای 5 طبقه زیر زمین و سه طبقه تجاری صادر شده اما از تاریخ 30 بهمن سال 90 شروع عملیات تخریب وگود برداری قبل صدور پروانه توسط مهندس ناظر پروژه بدون مانع اعلام شده است.
وی افزود: بر اساس اظهار نظر مشاور چندین روز قبل از وقوع حادثه تغییر شکلها از حد متعارف خارج شده و سریعا نیروی انسانی که بالغ بر 150 نفر بودند از کارگاه جمع آوری شدند و همچنین بر اساس اعلام مشاور و ناظر پروژه علت اصلی وقوع حادثه شکست لوله وتجمع آب ناشی از آن در جبهه خاک پشت دیواره شمالی قدس وعدم مقاومت دیوار قدس سبب فرو ریختن آن شده است.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد با توجه به سوابق و شواهد موجود در خاک منطقه از ماههای گذشته به نظر می رسد این حادثه به دلیل سهل انگاری عوامل دخیل در پروژه به وجود آمده که در صورت رعایت کامل تمهیدات فنی مهندسی عملا نمی بایست شاهد وقوع چنین حوادثی باشیم.
وی با اشاره به اولویت قرارگرفتن ساماندهی نگرانی ساکنین و مردم اظهار داشت: در حال حاضر قدس بیش از اندازه پائین رفته و بیشتر نباید عمیق شود و با بررسی های لازم ممکن است مقداری از عمق گود کاسته شود و باید یک برنامه زمانی مشخص و طی یک برنامه عملیاتی تحکیم دیواره ها مشخص شود.
وی ادامه داد: در جلسه روز یکشنبه کمیسیون عمران و حمل و نقل با حضور همه اعضای کمیسیون و بعضی از اعضای کمیسیون معماری و شهرسازی سلامت و محیط زیست نظارت و حقوقی و معاونت وزارت شورا، نماینده و مشاور خاک کارفرما و رئیس نظام مهندسی استان تهران، معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران و شهردار منطقه 2 برگزار شد که بر اساس آن مقرر شد کمیسیون ویژه رسیدگی به این پروژه تشکیل و این کمیسیون نتایج حاصل رسیدگی را به کمیسیون عمران حداکثر ظرف مدت 10 روز به رسیدگی نهایی ارسال کنند.
وی افزود: ضروریست این کمیسیون برخی موارد را در اولویت رسیدگی خود قرار دهد از جمله بررسی و رسیدگی به منازل مسکونی درجهت رفع نگرانی آنها، پیشگیری از ریزش بیشترگود با توجه به پیش رو بودن فصل زمستان به خصوص در مجاورت خیابان ایران زمین ، بررسی چگونگی تحکیم زمین، و خاک منطقه در پیرامون پروژه ، بررسی علت عوامل ریزش گود و تقویت دیواره ها در همه جهات و همچنین توقف پیشروی گود و اصلاح پروانه ساختمان و کاهش عمق.