یک کارشناس مسائل سیاسی، با اشاره به در پیش بودن مذاکرات ژنوگفت: در این مذاکرات باید دو طرف از طرح پیش شرط هایی که منجر به قطع مذاکرات می شود، خودداری کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

حشمت اله فلاحت پیشه گفت: اگرچه ممکن است مذاکرات و رسیدن به توافق درگام اول برای طرفین سخت باشد، اما معتقدم این مذاکرات ادامه پیدا می کند و قطع نخواهد شد و باید انتظار شکل گیری شرایط توافق را داشت.

وی با بیان اینکه دو طرف باید از طرح پیش شرط هایی که خطوط قرمز است و منجر به قطع مذاکرات خواهد شد خودداری کنند، افزود: چند گروه افراطی در جهان به دنبال قطع مذاکرات و شکست آن هستند که نباید گذاشت به اهداف خود برسند.

این استاد دانشگاه، افراطیون مخالف در اروپا و آمریکا، صهیونیست های منطقه به رهبری نتانیاهو و همچنین نظام های سلفی و تکفیری رااز جمله گروه هایی معرفی کرد که خوستار قطع مذاکرات ایران با 5+1 هستند.

این نماینده پیشین مجلس معتقد است قطع مذاکرات آثار سویی بر کل منطقه خواهد داشت و باعث می شود سیاست های غلطی که کشورهای سلفی منطقه به دنبال آن هستند، تداوم یابد و اجرایی شود.

فلاحت پیشه افزود: سیاست ایران در شرایط کنونی دیپلماسی مبتنی بر تنش زدایی است که بخشی از این تنش زدایی مربوط به مسئله هسته ای می شود و اگر این بخش حل شود می توان به حل تنش های سایر حوزه ها نیز امیدوار بود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از عواملی که قبلا مذاکرات را با شکست مواجه می کرد پیشنهادات 5+1 بود که بیشترشامل پیش شرط بودبا در نظر گرفتن حقوق ایران افزود: این بار دو طرف باید دستور کار موضوعی را طراحی کنند که خواسته های اصلی طرفین را تامین کند.

فلاحت پیشه افزود: تداوم تحریم ها به ضرر ایران است و کشور ما سالانه 3.5 میلیارد دلار بابت عدم فروش عادلانه نفت خود ضرر می کند، اما در عین حال از دستاورد هسته ای خود که برای آن زحمت زیادی کشیده عدول نخواهد کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه طرف غربی باید در یک زمان بندی مناسبت نسبت به کاهش ملموس تحریم ها علیه ایران اقدام کند، ادامه داد: این فرآیند باید در قالب دوره های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشد،همچنین غرب نبایدکاهش تحریم ها را تنها به صورت لفظی مطرح کند تا ایران نیز به حسن نیت طرف خود خوش بین شود.

وی گفت: البته طرف ایرانی با روحیه ای مضاعف در مذاکرات حاضر خواهد شد و دست برتر دارد و علت این برتری اجماع داخلی و حمایت رهبر، 230 نماینده و نخبگان از دیپلماسی دولت است./ب

برچسب ها: کرمانشاه ، طرح ، مذاکرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.