به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ،معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه اکنون 90 درصد بلایای طبیعی ناشی از تغییر شرایط اقلیمی و آب و هوایی است گفت: عوامل طبیعی یا اقلیمی در جوامع در حال توسعه ،می طلبد که به دنبال غذای بیشتر و ارتقا بهداشت باشند همین امر موجب شده تا به سمت تخریب مراتع و جنگلها روی بیاورند.
موسوی با اشاره به افت آبهای زیرزمینی در سطح استان، هشدار داد: همین امر موجب شوری آبهای مصرفی بخش کشاورزی می شود که ماحصل آن از بین رفتن خاک خواهد بود.
وی درباره اقدامات این معاونت افزود :هم اکنون در 23 درصد مساحت استان مطالعات آبخیزداری انجام شده که از این میزان 18 درصد عملیات آبخیزداری انجام می شود.
معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ،شناسایی نقاط سیل خیز و مطالعه پهنه بندی سیل در مناطق ابهر رود و زنجانرود و شناسایی زمین لغزش ها را یادآور شد و اظهار کرد: اجرای عملیات بیولوژیک در 140 هزار هکتار، بذرکاری،درختکاری، قرق، ساخت بندهای سنگ و ملات و کنترل 60 میلیون مترمکعب رواناب ها و ساماندهی 50 کیلومتر حاشیه رودخانه های زنجانرود و قلعه چای و بخشی از محدوده رودخانه قزل اوزن جزو برنامه های آبخیزداری استان بوده است.
موسوی ساخت پارکهای آبخیز شهری حوزه های مشرف به شهرها از جمله سلمانلو و گاوازنگ و عالی قاپو در قیدار را از دیگر اقدامات برای کاستن خسارتهای ناشی از سیل عنوان و خاطر نشان کرد : حوزه آبخیز شهری ابهر با مشکلات مالی متوقف شده و حوزه ماهنشان و آببر نیز هنوز اجرا نشده است./س