به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران بهمن بالایی اظهار داشت: تولید میوه استان اردبیل سالانه 420 هزار تن است در حالی که به رغم این میزان تولید در بخش صنایع تبدیلی تنها 9 کارخانه در این استان فعالیت میکنند.
وی ظرفیت این کارخانه را 76 هزار تن اعلام کرد و گفت: مابقی محصول تولید شده به صورت خام از استان اردبیل خارج شده و در استانهای دیگر به صنایع تبدیلی و محصولات فرآوری شده تغییر ماهیت داده و به خود استان اردبیل بر میگردد.
مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی استان اردبیل از تولید انبوه میوههای هستهدار و بیهسته خبر داد و افزود: ما در استان اردبیل هم اکنون سردخانه مجهز استاندارد و اتمسفری نداریم که در نقاط مختلف استان این آمادگی وجود دارد که تسهیلاتی در اختیار خود کشاورزان و سرمایهگذاران قرار گیرد تا در این زمینه ورود پیدا کنند.
بالایی فعالیت 14 سردخانه با ظرفیت کمتر از 57 هزار تن را یادآور شد و خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر در فرآوری محصولات دامی، زراعی، باغی و همچنین بستهبندی و صادرات مناسب این محصولات با خلاهایی روبرو هستیم که باید این خلا به نحو مطلوب برطرف شده و بستر تحولی در این حوزه بهتر فراهم آید.
این مسئول با بیان اینکه 50 درصد واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی استان اردبیل فعال بوده و مابقی نیمهفعال و یا تعطیل هستند، ادامه داد: استان اردبیل در تولید سیبزمینی یکی از استانهای شاخص و ممتاز است که سالانه 750 هزار تن محصول تولید میکنیم که 100 تن آن تبدیل به صنایع تبدیلی شده و حدود 185 هزار تن نیز مصرف داخل استان اردبیل است به طوری که 460 هکتار تن خلا در این استان داریم که باید محصول یا صادر شده و یا فرآوری شود.
مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی استان اردبیل ظرفیت انبارهای مناسب نگهداری سیبزمینی را 22 هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: ما کمتر شاهد خدمت و علاقمندی سیبزمینیکاران در احداث انبارهای فنی هستیم به طوری که یک سیبزمینیکار میتواند با دریافت تسهیلات این انبارها را در ظرفیتهای متوسط احداث کند و از این محل درآمد مناسبی را نیز به دست آورد.
بالایی در پایان گفتو گوی خود به صادرات مناسب سیبزمینی و قیمت مناسب سیبزمینی در سال جاری اشاره کرد و ابراز داشت: ما با همکاری دستگاههای ذیربط آمادگی داریم تا از فعالان این بخش حمایت کنیم تا تسهیلات مناسبی را دریافت کنند و در حوزه صنایع تبدیلی و فرآوری بتوانند خوب و مناسب عمل کنند.