به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، داودی در نشست مشترک با کارشناسان و مسئولان آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی استانهای شمالغرب کشور در تبریز گزارشی از وضعیت منابع طبیعی استان در حوزه دریاچه ارومیه ارائه کرد و اجرای طرحهای آبخیزداری را تنها راه نجات این دریاچه دانست.
وی، احیا و توسعه ذخیرهگاههای «گز» و «بنه» در حاشیه دریاچه ارومیه برای ایجاد کمربند سبز را ضروری دانست و ادامه داد: کاهش و پسرفت آب دریاچه ارومیه و در نتیجه نمایان شدن اراضی شور و افت سطح آبهای زیرزمینی و افزایش میزان شوری آن شرایط را برای ایجاد بادهای نمکی و انتقال نمک به مزارع، روستاها و شهرهای اطراف به همراه پدیده گرد و غبار فراهم خواهد کرد.
سرپرست ادارهکل منابع طبیعی آذربایجانشرقی خواستار احیا و توسعه ذخیرهگاههای «گز» و «بنه» در حاشیه دریاچه ارومیه برای ایجاد کمر بند سبز، احیا و توسعه مراتع و بوتهزارهای موجود برای حفظ منابع آب و خاک، ساماندهی بهرهبرداران و بهرهبرداری متناسب با توان اکولوژیک منطقه، افزایش راندمان مصرف آب و هماهنگی، انسجام دستگاههای اجرایی و جوامع بهرهبردار در قالب برنامههای هدفمند برای حفظ محیط طبیعی منطقه شد.
داودی افزود: سطح حوزه آبریز دریاچه ارومیه در استان آذربایجان شرقی بیش از 200 هزار هکتار است که در 148 هزار هکتار آن مطالعات لازم آماده شده است.
وی، تهیه طرح و نقشه تمامی مناطق ذخیرهگاهی، احیا و توسعه جنگلهای «گز» و «بنه» حصارکشی ذخیرهگاههای 20 نقطه حوزه آبخیزداری و ایجاد پاسگاههای حفاظتی با نیروهای قرقبان جهت حفاظت رویشگاهها را از جمله برنامههای پیشنهادی برای جلوگیری از بیابانزدایی برشمرد که میتوان در پنج ساله آینده اجرایی کرد./س