: مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی وقوع پدیده ریزگردهای نمکی در اطراف دریاچه ارومیه را تهدیدی جدی برای شهرهای اطراف دانست.



به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران، حسن عباس نژاد با اعلام اینکه شرایط اکولوژیکی حاکم بر دریاچه ارومیه و تبدیل بیش از دو سوم وسعت آبی آن به شوره زار، این دریاچه را به کانون اصلی کویرزایی در منطقه تبدیل کرده، افزود: متاسفانه به دلیل ریسک بالای فرسایش پذیری شوره زارها هر روز به وسعت و دامنه آنها افزوده می شود.

وی با بیان اینکه دریاچه با دارا بودن بلورهای نمک و انواع دیگر یونهای مواد معدنی در اثر افزایش تبخیر به تدریج رطوبت خود را از دست داده، اظهار داشت:در این راستا زمینه برای تبدیل آنها به ذرات در حد میکرون، افزایش می یابد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه ذرات میکرونی به همراه خود یونهای نمک را نیز حمل می کنند، ادامه داد: این ذرات می توانند عامل اصلی در تهدید زمینهای کشاورزی و جوامع محلی باشند.

عباس نژاد گفت: طی چند روز گذشته، با شروع بادهای فصلی محلی، متاسفانه شاهد وقوع طوفانهای نمکی در منطقه بودیم که پیش بینی می شود در صورت تداوم، به عنوان تهدیدی برای اقتصاد معیشتی جوامع محلی خواهد بود.

وی با اعلام این هشدار که متاسفانه دامنه تاثیر گذاری این پدیده هر روز نسبت به روز قبل افزایش می یابد، ادامه داد: با توجه به جهت باد غالب در منطقه، در آینده نزدیک شهرهای سواحل شرقی و شمالی دریاچه ارومیه را به شدت تهدید خواهد نکرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی یادآور شد: باید در اسرع وقت نسبت به توسعه پوشش گیاهی با استفاده از گونه های اندمیک و بومی خود پارک ملی دریاچه ارومیه که شورپسند هستند، در این مناطق اقدام شود.

عباس نژاد در ادامه بر اهتمام جدی بر مدیریت منابع آب حوضه آبخیز دریاچه ارومیه تاکید کرد.

ازسال آبی 75 – 74 تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقه‌ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

بنا بر تحقیقات انجام شده از 17 سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان می‌دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.

پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.

مساحت این دریاچه بیش از 570هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.

به هر حال گویی این بار دریاچه ارومیه خون می گرید تا تمام فریادهای باصدا و بی صدایش را به گوش دوستداران محیط زیست برساند.

برچسب ها: مدیر کل ، حفاظت ، محیط ، زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.