به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از روابط عمومی دومین همایش ملی روز جهانی غذا، «غلامحسین فخاری» با اشاره به اینکه در حال حاضر غذا یکی از معضلات بزرگ جهانی است اظهار کرد: در حالی که میزان زیادی غذا در کشورهای پیشرفته دور ریخته می شود سازمان ملل در حال آموزش به گرسنگان برای درست کردن غذا از حشرات در راستای رفع گرسنگی است که این موضوع با استانداردهای سازمان بین المللی حلال مغایرت دارد.
وی تصریح کرد: به بیان دیگر استانداردهای غذای حلال نه تنها برای تولید غذا بلکه برای مصرف آن نیز تدوین شده است چراکه بر اساس آموزه های اسلام رعایت نکردن این استانداردها برای مسلمانان نوعی حرام محسوب می شود.
نماینده سازمان استاندارد جهانی حلال در ایران خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم بر اساس استانداردهای حلال حرکت کنیم نوعی انقلاب در صنعت غذایی دنیا به وجود می آید که در آن اثری از گرسنگی پنهان و گرسنگی آشکار در دنیا نخواهد بود.
فخاری با بیان اینکه استانداردهای موجود در دین اسلام برای تغذیه به گونه ای است که تمام نیازهای غذایی انسان را پاسخگو است اذعان کرد: در واقع تولید غذاها و محصولات کشاورزی ارگانیک یکی از شاخصه هایی است که در این استاندارد مد نظر قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: وجود هر ماده اضافی در تولید غذا که با استفاده از آن منجر به افزایش احتمال آسیب به بدن انسان شود باید از غذای مورد نظر حذف شود.
نماینده سازمان استاندارد جهانی حلال در ایران ادامه داد: تولید غذای ارگانیک که در آن از سموم استفاده نشده باشد به نوعی در دستور کار تمام کشورها قرار گرفته تا آنجا که برخی از کشورها فقط محصولات ارگانیک را وارد می کنند ولی هنوز این موضوع به طور کامل فراگیر نشده است که امید می رود این مقوله در آینده نزدیک بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
فخاری ادامه داد : دولت ها برای از بین رفتن مشکلاتی که هم اکنون در بحث غذا وجود دارد باید به استانداردهایی توجه کنند که به هنجار در تولید و مصرف مواد غذایی تبدیل شود.
وی تاکید کرد: سیاست های موجود برای غذا در دنیا باید تغییر کند و تجارت غذا از شکل کنونی باید به سمتی برود که علاوه بر داشتن استانداردهای بشری استانداردهای جدایی را نیز داشته باشد.
لازم به دكر است دومين همايش روز جهاني غذا به همت پژوهشكده علوم و صنايع غذايي امسال در 22 مهرماه جاري در مشهد مقدس برگزار مي شود./ب