به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، شبکه تلويزيوني دموکراسي ناو(دموکراسي اکنون) در مصاحبه با يک نويسنده و خبرنگار اسرائيلي به ارزيابي واکنش بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل درباره گشايشي که بين آمريکا و ايران پيش آمده است و نيز سياست هاي او در خصوص شهرک هاي يهودي نشين پرداخت.
"مکس بلومنتال" خبرنگار و نويسنده کتاب "زندگي و بيزاري در اسرائيل" درباره نتانياهو گفت او زماني که به نخست وزيري اسرائيل رسيده است خود را فردي معرفي کرده است که مي تواند به آمريکا برود و موضع اسرائيل را به آمريکا بفروشد اما افکار عمومي آمريکا از تماس تاريخي اوباما با حسن روحاني و از ديپلماسي استقبال مي کند.
وي گفت اوباما در زماني که تحت فشار تعطيلي دولت قرار دارد مجبور است دو ساعت بنشيند و به گلايه هاي نتانياهو گوش بدهد. اين مدت زماني است که بيش از مدت زمان اختصاص يافته به هر مقام خارجي ديگر است. نتانياهو مقام جايي را دارد که ابعاد آن برابر با نيوجرسي است. اما نتانياهو در سازمان ملل نااميد و آشفته به نظر مي رسيد. صحبت هاي او شايد در لابي هاي اسرائيلي و ايپک انعکاس داشته باشد اما بر افکار عمومي مردم آمريکا تاثير نمي گذارد.
وي درباره مصاحبه نتانياهو با شبکه تلويزيوني سي بي اس نيوز که در آن اهميت شهرک هاي يهودي به عنوان مانعي در راه روند صلح با فلسطينيان را منکر شد، گفت بسياري از يهوديان اسرائيلي چنين باوري دارند و ممکن است براي نتانياهو به علت گفتن چنين چيزي کف بزنند. آنها مخالف خروج از کرانه باختري هستند. نسل جوانتر حزب نتانياهو بسيار افراط گراتر و بيشتر هوادار داشتن شهرک ها هستند. آنها مي خواهند شصت درصد کرانه باختري به اسرائيل ضميمه شود.
اين نويسنده اسرائيلي گفت مهم نيست که موضع شما درست باشد مهم اين است که شما بتوانيد موضع خود را درست جلوه دهيد. او واقعا مي داند که اسرائيل در کرانه باختري مرتکب نقض حقوق بشر است اما کاملا بر غرب تمرکز کرده است و دنيا اهميتي براي او ندارد. شما مي توانيد استيصال را در چهره نتانياهو ببينيد اما اين اهميتي براي هم حزبي هاي تندروي او ندارد. بسياري از اين افراد اساسا مي گويند ما نيازي به روند صلح نداريم و اين روند کاملا شکست خورده است. ما نيازي به مذاکره با فلسطيني ها نداريم.
وي در ادامه درباره کاهش تحمل ديگران در بين يهوديان اسرائيل، به نتايج نظرسنجي اشاره کرد که نشان مي دهد اکثر جوانان سکولار اسرائيل از داشتن همسايه عرب بيزارند و اکثر ساکنان تل آويو خواهان اخراج کامل مهاجران آفريقايي هستند. او گفت اينها نشانه هايي از رشد نژادگرايي در جامعه اسرائيل است.
وي همچنين درباره سياست هاي پاکسازي قومي نتانياهو گفت هشتاد هزار بدوي در صحراي نقب زندگي مي کنند که چون يهودي نيستند،به رسميت شناخته نمي شوند و نمي توانند از خدمات دولتي بهره مند باشند. چهل هزار نفر از آنها طبق برنامه اي که در کنست تصويب شد از خانه هاي خود بيرون شدند.
اين نويسنده در پايان با ابراز شگفتي از اينکه اين رخدادها به رسانه هاي آمريکا منتقل نمي شوند، گفت اين سکوت انگيزه او از نگارش کتابي درباره واقعيات جامعه اسرائيل براي مخاطباني شد که در جامعه آمريکا هستند.