به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، هیئت دانشگاه شولوخوف روسیه پس از بازدید از خانه هنرمندان ایران، با دکتر «مجید سرسنگی» مدیر عامل خانه هنرمندان ایران دیدار کرد. در این دیدار که دکتر «واسیلی بابنکوو» رئیس دانشگاه شولوخوف شهر اوفای روسیه، «اکاترینا ساولوا» رئیس دپارتمان هنر دانشگاه شولوخوف، «تاتیا نا ایوانوا» رئیس دپارتمان زبان دانشگاه شولوخوف و دبیر انجمن فرهنگی ایران و منطقه اورال، «واسیلی خی نانوف» رئیس موزه هنرهای معاصر شهر اوفا و نقاش و همچنین دکتر «بهمن نامور مطلق» معاون آموزشی و پژوهشی خانه هنرمندان ایران حضور داشتند، دکتر «واسیلی بابنکوو» رئیس دانشگاه شولوخوف شهر اوفای روسیه به دیدار خود از ایران اشاره کرد و گفت: «ما در این چند روز اقامت در ایران، برنامه ها و ملاقات بسیاری داشتیم و توانستیم اطلاعات بسیار خوبی درباره ایران کسب نماییم، اگرچه اطلاعات ما در روسیه، از ایران بسیار کم است و ما نسبت به ایران شناخت کافی نداریم ولی با ورود به ایران و در این سفر، بعد از دیدار ها و ملاقات های متعدد، تصویر خوب و جدیدی از ایران به دست آوردیم. اطلاعات ما درباره ایران پیش از این سفر نه تنها بسیار اندک بود، بلکه این اطلاعات تحریف شده نیز بودند، ما در این سفر اطلاعات فرهنگی و تاریخی بسیار خوبی درباره ایران کسب کردیم، قطعاً نتیجه این سفر ها می تواند به نزدیکی دو ملت کمک کند. دو کشور ایران و روسیه را دریا خزر نه تنها از یک دیگر جدا نکرده است بلکه سبب نزدیکی و اتصال به یکدیگر هم شده است».
در ادامه این دیدار دکتر «مجید سرسنگی» مدیر عامل خانه هنرمندان ایران ضمن ابراز خشنودی از این دیدار، به روابط خوب بین ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: «روابط ایران با روسیه در سال های اخیر فراز و نشیب های بسیار زیادی داشته است و اکنون روابط سیاسی بسیار زیاد و خوبی بین دو کشور وجود دارد، اما متاسفانه ما نتوانستیم به میزان روابط سیاسی، روابط فرهنگی قابل توجه ای داشته باشیم. روابط فرهنگی نه تنها زمینه توسعه روابط سیاسی را فراهم می سازد، بلکه مردم دو کشور نیز می توانند، شناخت بهتری نسبت به یکدیگر کسب کنند، از این جهت ما برای گسترش روابط فرهنگی تلاش های بسیار زیادی کرده ایم، و امیدواریم این تلاش ها بتواند تصویر خوب و شایسته ای از مردم ایران به نمایش بگذارد. ارتباطات بین المللی در حوزه فرهنگ و هنر همواره یکی از وظایف مهم خانه هنرمندان ایران بوده است، به همین منظور در سال های گذشته ما توانستیم هفته های فرهنگی بسیاری همچون: هفته فرهنگی ژاپن، آلمان، اتریش، ونزوئلا، ترکیه، چین، هند و ... برگزار نماییم. در هفته های فرهنگی ما زمینه ورود هنرمندان خارجی را فراهم کردیم تا آن ها بتوانند آثار مختلف هنری خود را برای ایرانیان به نمایش بگذارند، البته امیدوارم بتوانیم هفته فرهنگی روسیه را نیز در خانه هنرمندان ایران برگزار کنیم».
مشاور هنری شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: «ما در خانه هنرمندان ایران به کمک واحد آموزشی و پژوهشی توانستیم کلاس های مختلف هنری برگزار کنیم؛ کلاس های آموزشی و کارگاه های هنری، به طوری که امروز خانه هنرمندان ایران به عنوان یک مرکز مهم هنری در ایران شناخته می شود، به همین دلیل می توانیم با کشور روسیه همکاری آموزشی و پژوهشی خوبی در زمینه هنر داشته باشیم. باید به این نکته اشاره کنم که خانه هنرمندان ایران نخستین بار در حال اجرای پروژه دانشگاه مجازی خود است که همه افراد از همه جای دنیا می توانند در آن شرکت نمایند. از سوی دیگر ما تا به امروز توانسته ایم به انتشار مجموعه های مختلف هنری اقدام نماییم، ما همچنین می توانیم در زمینه های مختلف هنری با دانشگاه های مختلف روسیه، تبادل استاد داشته باشیم، در رشته های موسیقی، سینما و تئاتر نیز می توانیم همکاری های خوبی داشته باشیم تا مردم روسیه بتوانند با فضای هنر های نمایشی ما آشنایی بیشتری کسب نمایند، در زمینه هنر های تجسمی نیز می توانیم زمینه همکاری بین هنرمندان ایران با روسیه را فراهم سازیم تا آثار هنری از سوی دو کشور خلق و به نمایش گذاشته شود».
دکتر «مجید سرسنگی» در بخش دیگری از صحبت های خود به معرفی خانه هنرمندان ایران پرداخت و گفت: «خانه هنرمندان ایران بزرگترین مرکز هنری غیر دولتی در ایران است، امروز ما حدود نود هزار هنرمند داریم که در رشته های مختلف با خانه هنرمندان ایران در ارتباط هستند. این نود هزار هنرمند در قالب 12 انجمن هنری با ما همکاری می کنند. خانه هنرمندان ایران دارای هشت نگارخانه برای نمایش آثار و فعالیت های تجسمی، 3 سالن نمایش تئاتر، یک سالن موسیقی، یک سالن سینما و همچنین باغ هنر استکه در آن فعالیت های مختلف هنری برگزار می شود».
دکتر «واسیلی بابنکوو» نیز در پایان صحبت های خود گفت: «امیدوارم بتوانیم نظرات و پروژه های شما را به زودی عملی نماییم تا روابط فرهنگی بین دو کشور پررنگ و عمیق تر شود و مردم دو کشور از طریق این روابط بتوانند شناخت خوبی نسبت به یکدیگر کسب نمایند»./ص