وی افزود: از سال 1945 متخصصان تغذیه جهان نسبت به رفع گرسنگی برنامههایی اندیشیدند تا روزی فرا برسد که گرسنهای در جهان نباشد، طبق معاهده، باید در سال 2015 میزان گرسنگان جهان به نصف این جمعیت کاهش پیدا کند، آمارهای به دست آمده در این زمینه نشان دهنده این است که این کار غیرممکن است.
به گفته وی در سال 1990 جمعیت گرسنگان جهان یک میلیارد نفر بوده و اکنون 842 میلیون نفر در سطح جهان گرسنه هستند.
کدخدایی تاکید کرد: در سال 2001 معاهده جدیدی امضا شد که طبق آن باید درصد میزان جمعیت گرسنگان جهان به نصف برسد و این کار در حال تحقق است، 38 کشور در جهان درصد گرسنگان خود را به نصف تغییر دادند و این کار با توسعه اقتصادی امکانپذیر است.
دبیر دومین همایش روز جهانی غذا گفت: در سال 2009 کشورها به تعریف جامع و مشخصی برای امنیت غذایی رسیدند که طبق این تعریف باید همه آحاد مردم در همه زمان به مواد غذایی برای برخورداری از زندگی سالم و فعال دسترسی داشته باشند.
به گفته وی این تعریف دارای 4 بعد است که اولین آن دسترسی فیزیکی و اقتصادی همه اقشار جامعه به مواد غذایی است که باید به کمک مسئولان مرتبط این مشکل حل شود.
کدخدایی تصریح کرد: اگر درآمد مردم به اندازه ای نباشد که بتوانند نیازهای بدن خود را رفع کنند و املاح و ویتامینهای مورد نیاز خود را تامین کنند دچار گرسنگی پنهان میشوند که سبب بروز سوء تغذیههای پنهان و مسائل دیگر میشود، طبق آمار کودکان بسیاری در سطح جهان از این بیماری پنهان رنج میبرند.
وی عنوان کرد: برای تحقق این اهداف دولت باید سیاستها و روشهای جامع و کاملی را طراحی کند آن را در سطح کشور اجرا کنند.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی اظهار کرد: آلودگیهای زیست محیطی و نبود زیر ساختهای مناسب در حلقههای تولید، توزیع و بسته بندی، امنیت غذایی را تهدید میکند.
کدخدایی در مورد ضایعات محصولات کشاورزی تاکید کرد: ضایعات محصولات در بخش صیفی جات و تره بار در ایران بین 30 تا 50 درصد است و در بخشهای دیگر تا 15 درصد ضایعات داریم که اگر به نصف این میزان کاهش پیدا کند یک میلیارد نفر از گرسنگی نجات پیدا میکنند.
وی تصریح کرد: عدم آموزش در حوزه تولیدات کشاورزی سبب تخریب امنیت غذایی میشود، باید به این موضوع توجه کرد که آیا غذایی که استفاده میکنیم همان چیزی است که بدن ما احتیاج دارد یا صرفا برای رفع گرسنگی غذا میخوریم؟
به گفته وی الگوها و فرهنگهای نادرست غذایی سبب می شود مواد ضروری به بدن نرسد و به بیماریها و سوء تغذیه پنهان که زمینه ساز بیماریهای دیگری هستند دچار شویم.
دبیر دومین همایش روز جهانی غذا گفت: باید در تقویم کشور روز یا هفتهای به نام روز ملی غذا وجود داشته باشد تا در آن روز در کشور به ابعاد مختلف موضوع غذا از جمله امنیت، بهداشت و سلامت و پژوهش توجه شود.
کدخدایی اظهار کرد: چیزی که در جهان مورد نظر است گرسنگان پنهان هستند، مصرف غذاهای فست فود به دلیل استفاده از مواد آماده سبب بروز این بیماری که علائم زیادی ندارد، میشود، باید به کمک رسانهها در این زمینه اطلاع رسانی شود تا مردم از مصرف زیاد این غذا بپرهیزند.
وی گفت: سوء تغذیه پهنان سبب بروز بیماریهای دیگری میشود و کاهش ضریب امنیت سلامت عمومی و افزایش هزینههای بهداشت و درمان را در بر دارد./س