برای نخستین بار در کشور دستگاه استریولوژی ، در فارس طراحی و ساخته شد.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، این دستگاه با بهره مندی از فناوری هوش مصنوعی، قادر است اجزای بافت‌های مختلف را به صورت خودکار و بدون دخالت انسان شناسایی و شمارش کند .

مدیر پژوهشی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: دستگاه تمام خودکار استریولوژی توسط دانشجویان عضو این کمیته با نوآوری‌های ویژه‌ای نسبت به نمونه خارجی اختراع و در مرکز تحقیقات استریولوژی تایید شد .

کریمی ادامه داد: مخترع این دستگاه سهیل اشکانی اصفهانی از دانشجویان ورودی 86 رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.

مدیر پژوهشی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تاکنون در کشور از این دستگاه استفاده نمی‌شد، افزود : پیش از این سلول‌ها توسط تکنیسین مربوطه بدون استفاده از ابزارهای دقیق شمرده می‌شد که این روش دقت کافی نداشت و زمان زیادی باید صرف آن می‌شد .

وی بیان کرد: استفاده از دستگاه تمام خودکار استریولوژی ، سرعت شمارش سلول‌ها را 10 برابر بیشتر می‌کند.

مدیر پژوهشی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: شمارش سلول‌ها در موارد مختلفی از جمله آزمایش‌های روتین خون و مغز استخوان برای تشخیص بیماری‌های مختلف مورد نیاز است .

کریمی گفت: این دستگاه برای تمام بافت‌ها قابل استفاده بوده و به واسطه استفاده از هوش مصنوعی، در هر زمینه به صورت تخصصی کار می‌کند، از طرفی می‌توان به دستگاه آموزش داد که چه سلولی را در بافت‌های مختلف شناسایی و شمارش کند.

وی افزود :‌ این دستگاه در زمینه تشخیص بسیاری از بیماری‌ها که زمان در درمان آنها اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، پزشک را کمک می کند.

کریمی ادامه داد :‌ قیمت این دستگاه نسبت به مشابه خارجی حدود یک پنجم بوده و در عین‌حال از امکانات و فناوری‌های بیشتری نیز برخوردار است .

وی افزود : تجاری‌سازی این اختراع در مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و شرکت دانش بنیان صدرا‌تک در حال انجام است./س

برچسب ها: ساخت ، دستگاه ، فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.