به گزارش
گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران؛ سردار اسماعیل احمدیمقدم در نخستین گردهمایی فرماندهان و کارکنان یگانهای حفاظتی سازمانهای دولتی، پلیس راهآهن و فرودگاههای کشور با بیان اینکه امروزه نمیتوان تناسب نیروهای پلیس را تنها بر اساس جمعیت و وسعت جغرافیایی حساب کرد، گفت: توسعه در هر کشوری یکی از عواملی محسوب میشود که نیازهای امنیتی را در آن کشور افزایش میدهد.
وی ادامه داد: توسعه زیرساختهای کشور، افزایش راهها، نیروگاهها، راهآهن و فرودگاهها و به طور کلی همه آنهایی که جلوههایی از تمدن باشد نیاز به امنیت را افزایش میدهد و اکنون این طور نیست که بگوییم تنها جمعیت است که تناسب نیروهای انتظامی را تعیین میکند.
احمدیمقدم با ذکر مثالی در مورد مرزهای کشور گفت: در مرزهای شمالی که اوضاع آرام است نیاز امنیتی به مراتب کمتر از مرزهای شرقی است که خطر ورود مواد مخدر و گروههای تروریستی احساس میشود.
وی افزود: وجود فرودگاه، راهآهن و مترو نیاز جدید پدید میآورد و برای رفع این نیاز ما احتیاج به نیروهای بیشتری داریم.
فرمانده نیروی انتظامی متذکر شد: کشور تا به اشباع صنعتی برسد ما نیز باید متناسب با آن نیروهای امنیتی خود را تربیت کنیم و آنها را افزایش دهیم.
احمدیمقدم یادآور شد: در کشوری مانند ژاپن که یک کشور توسعه یافته محسوب میشود به ازای هر 3 نفر دو وسیله نقلیه وجود دارد اما در ایران اکنون به ازای هر 3 نفر یک وسیله نقلیه است اگر ما میخواهیم به توسعه برسیم طبیعتا تعداد 25 میلیون خودرو به 50 میلیون افزایش پیدا خواهد کرد و این اتفاق نیازهای جدیدی را در حوزه ترافیک، امداد، پلیس راهنمایی و رانندگی، صدور گواهینامه و شمارهگذاری ایجاد میکند.
وی شتاب توسعه در ایران را بسیار بالا دانست و تأکید کرد: زمانی بود که تأسیس فرودگاه امام بسیاری از نیازهای ما را برطرف میکرد اما اکنون شتاب توسعه سبب شده است که اگر فاز دوم فرودگاه به سرعت افتتاح نشود ما به مشکل برمیخوریم.
فرمانده ناجا در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه جوامع سنتی و توسعه یافته پرداخت و گفت: در گذشته بافت سنتی خود کنترلکننده جامعه بود اما اکنون توسعه کشور موجب شده است که کنترل اجتماعی به طور فزاینده در حال تضعیف باشد و این طبیعت توسعه است.
احمدیمقدم ادامه داد: از آغاز برنامه سوم نقاط ضعف و کاستیهای نیروی انتظامی مورد مطالعه قرار گرفت و تصمیم به ادغام تمام نیروهای امنیتی در یکدیگر و تحت لوای نیروی انتظامی گرفته شد. برنامهریزان در آن زمان به نتیجه رسیدند که نیروی انتظامی باید تغییر ساختار دهد و با ساختار جدیدی به کار ادامه دهد.
فرمانده ناجا به تشکیل یگانهای حفاظت در سازمانهای مختلف اشاره کرد و گفت: در ابتدا برای سازمان ها سخت بود که یگان حفاظتی خود را به نیروی انتظامی واگذار کنند اما قوانین جدید و مصوب موجب این اتفاق شد و اکنون باید گفت که این اتفاق سبب شده تا یگانهای حفاظتی به صورت تخصصی آموزش دیده و عمل کنند و خلاءهای موجود از میان برود.
وی به تأسیس یگان حفاظتی سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: آموزشهای تخصصی به این یگان سبب شده است تا میزان تخلفات و سرقتها در میراث فرهنگی بسیار کاهش یابد.
احمدیمقدم در ادامه برونسپاری در نیروی انتظامی را یکی از اقدامات مؤثر خواند و گفت: پلیس محله اکنون با 40 هزار نفر نیرو آماده است تا به کسانی که خدمات بیشتری میخواهند خدمترسانی کند.
وی در ادامه با اشاره به تأسیس پلیس+10 گفت: اکنون این پلیس مشغول به خدمترسانی در 14 حوزه است و مدتها است که از عدد 10 عبور کردهایم.
فرمانده ناجا در ادامه به پرداخت هزینههای خدماتی از سوی مردم اشاره و تأکید کرد: برخلاف چیزی که برخیها میگویند این هزینه افزایش هزینه بر مردم نیست بلکه کاهش هزینهها است چرا که در گذشته یک کارگر مجبور بود اضافه کاری خود را صرف مثلا گرفتن گواهینامه کند اما اکنون با پرداخت هزینه بسیار کم یک ساعته کار وی به اتمام میرسد.
وی در پایان با اشاره به اینکه هم اکنون 10 یگان حفاظتی در کشور مشغول به فعالیت هستند، گفت: کرامت مردم باید حفظ شود و مفسدهها کاهش یابد. امروز اوضاع نیروی انتظامی به سامان رسیده است.
انتهای پیام/