برای تقویت برنامه های قبلی و شروع کارهای جدید بودجه 100 میلیاردی بخش پژوهش علوم پزشکی باید حداقل 1000 میلیارد تومان شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر ملک زاده در مراسم معارفه خود گفت: موفقیت های خوبی طی سالیان اخیر در بخش پژوهش پزشکی داشته ایم ولی چالش هایی نیز داریم که باید برای آنها چاره اندیشی کرد.

وی افزود: اولین چالش کمبود بودجه های تحقیقاتی در عرصه علوم پزشکی است که بسیار ناچیز است زیرا در این سال ها تعداد مراکز تحقیقاتی به 500 مرکز رسیده و بودجه کنونی کفاف اداره این مراکز را نمی دهد.

وی ادامه داد: اینکه صرفاً به رشد مقاله های علمی در نمایه های بین المللی برای ارتقای رنکینگ ها اکتفا کنیم پسندیده نیست زیرا توانایی بالقوه 50 دانشگاه علوم پزشکی و 500 مرکز تحقیقاتی پزشکی بسیار بیش از این میزان است.

معاون تحقیقات و فناوری بیان داشت: متاسفانه گاهی حتی نویسنده یک مقاله به مقاله خود رجوع نمی کند و از آن به عنوان رفرنس نیز بهره نمی گیرد که این روند اصلاً خوب نیست.

 
برنامه پزشک خانواده محققانه اجرا نشد

 دکتر ملک زاده افزود: چرا نباید برنامه های کلان و اساسی چون پزشک خانواده قبل از اجرا در یک یا دو منطقه به روش علمی و پژوهشی پایلوت شود تا عیب و ایرادات آن مشخص شده و سپس اجرا شود؟

وی با اشاره به ظرفیت های نهفته پژوهشی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: عدم انجام چنین پایلوت هایی نشان می دهد از ظرفیت های پژوهشی دانشگاه ها درست استفاده نشده است وگرنه اینهمه مشکلات برای برنامه پزشک خانواده رخ نمی داد.

ملک زاده اظهار داشت: بیشترین مشغلۀ فکری من تربیت نیروهای کارآمد در دانشگاه ها و حفظ آنها برای موجودیت علوم پزشکی در کشور است به نحوی که هر مرکز پژوهشی ما دارای یک مدیر راهنمای خوب باشد.

وی توجیه مسئولان برنامه ریز کشور برای ارتقای بودجه های پژوهشی را ضروری دانست و گفت: خوشبختانه توجه به علم و پژوهش توصیه رهبر معظم انقلاب است و دولت و مجلس باید به کمک این بخش بیایند.

وی با تصریح این نکته که اخلاق نشر گاهی در ارائه مقالات علمی رعایت نمی شود، ابراز داشت: هم اکنون تعداد زیادی نشریات داریم که خواننده ندارند، بنابراین باید طوری برنامه ریزی کنیم که منابع محدود را بهینه مصرف کنیم.

دکتر ملک زاده به تاثیر تحقیقات در سلامت افراد و جوامع اشاره کرد و گفت: تحقیقات ما در این زمینه کمتر جنبه کاربردی داشته است و در این راه اصلاح زیرساخت ها، ارزیابی کیفی پژوهش ها، تولید فناوری و محصول از تحقیقاتی که انجام می گیرد مهم است./ح
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.