گزیده شدن صورت، دست و پا به وسیله موش های صحرایی، موجب بروز زخم ها و بیماری سالک در درازمدت می شود.

دکتر عبدالجلیل کلانتر هرمزی، جراح پوست در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد: سالک یک بیماری پوستی طولانی مدت بدون درد و تب است، که به دو شکل بروز می کند.

وی درباره نوع شهری بیماری سالک تصریح کرد:حدود 2 تا 8 ماه پس از گزش، ورم سرخ رنگ و بدون درد در محل گزش مشاهده و کم کم بزرگ و زخمی می شود. اندازه زخم چند میلی متر تا چند سانتی متر است که معمولا در مناطق باز بدن مانند صورت و دست و پا دیده می شود.
این ضایعه به آهستگی و در مدت 6 ماه تا یکسال بهبود می یابد.

وی درباره نوع روستایی بیماری سالک خاطرنشان کرد: چند هفته پس از گزش پشه زخم های متعددی در نقاط باز بدن که مورد گزش قرار گرفته، ضایعات معمولا ترشح دارد، مرطوب است که پس از 46 ماه بهبود می یابند و از خود جوشگاه آثار پوستی پایدار و نامناسبی به جا می گذارد.
مخزن اصلی بیماری سالک روستایی جوندگان از جمله موش صحرایی است.

میرزایی افزود: هنگام خوابیدن در فضای آزاد از پشه بند استفاده شود. نصب توری های بسیار ریز روی در و پنجره های ورودی، اجتناب از نگهداری دام و طیور در منازل، اجتناب از انباشتن خاکروبه و نخاله های ساختمانی، زباله و کودهای حیوانی در مناطق مسکونی در کاهش بروز بیماری سالک حائز اهمیت است.

این جراح پوست تصریح کرد: انجام عمل جراحی کوچک روی زخم هایی با قطر کم و انجام اعمال جراحی متعدد روی زخم هایی با قطر بزرگتر و بیشتر در درمان جای زخم موثر است که امکان دارد در برخی موارد جای عمل جراحی نیز باقی بماند./ح

برچسب ها: موش صحرایی ، سالک ، ورم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار