به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، برپایه گزارش مجله "سیاست خارجی" (Foreign Policy) فهرست تجهیزات نظامی که پنتاگون در شب قبل از شکست مذاکرات کنگره بر سر بودجه دولت قرارداد خرید آنها را امضا کرده، بسیار طولانی است.
در چارچوب این توافق ۶۵ میلیون دلار برای کلاهخود، ۱۹ میلیون دلار برای تختهای صحرایی و ۴۰ میلیون دلار برای نارنجکهای فنلاندی باید پرداخت شود. اما بزرگترین رقم را هزینه خرید قطعات یدکی تشکیل میدهد که ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است.
علاوه بر این ارقام، بیش از دو میلیارد دلار نیز به خرید ماهوارههای جاسوسی، رباتهای زیردریائی و آینههای تلسکوپی اختصاص داده شده است. به نوشته مجله فارین پالسی، پنتاگون بهاین دلیل ۹۴ قرارداد جدید را با حجم نزدیک به ۵ میلیارد دلار شبانه امضا کرده که نمیخواسته برنامه خریدش تحت تاثیر اجبار دولت به صرفهجویی قرار بگیرد.
همین مجله مینویسد که یکروز پس از امضای این قراردادها، ۴۰۰ هزار نفر از کارمندان غیرنظامی ارتش آمریکا به مرخصی فرستاده شدند.
روز ۲۷ سپتامبر "روبرت هاله" رئیس امورمالی وزارت دفاع آمریکا هشدار داده بود که در صورت عدم توافق بر سر بودجه دولت، دیگر امکان عقد بیشتر قراردادها وجود نخواهد داشت. اکنون پنتاگون توانسته است با سرعت بخشیدن به عقد قراردادها این محدودیت را دور بزند.
اقدام پنتاگون تاثیر نامطلوبی بر روحیه نظامیان و کارکنان غیرنظامی ارتش آمریکا داشته است.
فارین پالسی مینویسد: ارتش تنها در مورد پرسنل غیرنظامی صرفهجوئی نمیکند، بلکه حتی اعلام شده حقوق کسانی که در ماموریت بهسر میبرند نیز به صورت "فیش طلب" پرداخت خواهد شد.
همچنین بهگفته کارل لوین، رئیس کمیسیون امور نظامی کنگره، اگر سربازان آمریکائی در دوره تعطیل دولت در جنگ کشته شوند، پرداخت به بازماندگان آنها نیز به تعویق خواهد افتاد. البته در وضعیت ناوگان جنگی مستقر در مدیترانه و نیروهائی که برای حمله احتمالی به سوریه آماده شدهاند تغییری ایجاد نخواهد شد. رئیس امورمالی پنتاگون تصریح کرده است: اغلب کشتیهای جنگی ما در اقیانوس خواهند ماند.
فارین پالسی در گزارش خود نتیجه میگیرد: حتی اگر دولت مجبور به صرفهجویی شدید باشد و ارتش ناگزیر شود نیمی از کارکنان غیرنظامی خود را برای مدتی نامعلوم به مرخصی اجباری بفرستد، هیچکس نمیتواند بهاندازه پنتاگون به دلخواه خود پول خرج کند.
به دلیل عدم توافق احزاب دموکرات و جمهوریخواه بر سر تصویب بودجه دولت، از سحرگاه سهشنبه ( اول سپتامبر) ۸۰۰ هزار کارمند دولت آمریکا به مرخصی اجباری فرستاده شدند. مراکز توریستی، پارکها و گردشگاهها، موزهها، بناهای تاریخی و حتی توالتهای عمومی به روی توریستها بسته شد. این که این وضعیت تا کی ادامه یابد روشن نیست.