نماینده مردم آمل و لاریجان درمجلس،با انتقاد از واردات مجدد چای های سنواتی به کشور گفت:باسیاست یک پارچه ای درخصوص چای تا به امروز تعبیه نشده و با توجه به اینکه چای محصولی با درجه بندی های متفاوت است اما متأسفانه تابه امروز درخصوص کشت چای سیاست گذاری صحیح و مدونی از سوی مسئولان دولتی صورت نگرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،عزت الله یوسفیان ملا درگفت وگو با خانه ملت،با انتقاد از اینکه علاوه بر مشکلات بخش کشاورزی سردرگمی وزارتخانه های ذیربط و سیاست گذار یک مشکل عمده دیگر است، گفت: در چند سال گذشته جشن خود کفایی گندم را گرفتیم به طوری که در همان زمان دست اندر کاران مجلس و دولت به این مسئله آگاه بودند که این جشن خود کفایی به چه قیمتی برای کشور تمام می شود.


نماینده مردم آمل و لاریجان درمجلس شورای اسلامی،با انتقاد از عملکرد دولت دهم ،تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از مزارع یونجه وعلوفه وجو تغییرکاربری به کشت گندم دادند به همین جهت دولت در خصوص کشت گندم جشن خود کفایی گرفت.
 

این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از اینکه دولت دهم در خصوص کشت برنج هم این روند را پیش گرفت، اظهار داشت: متأسفانه دولت دهم به منظور خودکفایی در کشت برنج دستور به تغییر کاربری بسیاری از مزارع کشت گندم به برنج را داد که این مهم باعث وابستگی کشور به واردات گندم شد.


وابستگی کشور به واردات گندم

یوسفیان ملا،با تأکید براینکه گندم غوط درجه یک و برنج غوط درجه دو زنجیره غذایی خانوادههای ایرانی است، افزود: حدود 11 میلیون تن نیاز کشوربه گندم است که نصف این میزان درداخل کشورتولید می شود ومابقی آن با توجه  به بالا بودن نرخ ارز از خارج کشوروارد می شود که متأسفانه این امر باعث ارزبری فراوان از کشور شده است.

واردات بیش از یک میلیون تن برنج

وی، ادامه داد: سرانه مصرف برنج درکشوردو میلیون400 هزار تن وهمچنین میزان تولید این محصول ازسوی شالیکاران نیز دومیلیون تن درسال برآورد شده است به همین جهت حدود 400 تا 500 هزار تن کسری محاسبه شده که متأسفانه وزارت صنعت،معدن و تجارت دولت دهم سه ماه پس از برداشت برنج برای جبران این کسری به واردات بیش از یک میلیون تن برنج از کشورهایی چون هند، ویتنام وپاکستان پرداخت که این مهم باعث کاهش انگیزه کشاورزان به کشت برنج شد.

صادرات مجدد چای سنوانی از خارج به کشور
 
نماینده مردم آمل و لاریجان درمجلس، درخصوص صادرات چای سنواتی کیلویی 1000 تا 2000 تومان به کشورهایی چون هند، سریلانکا، ترکیه، هلند و گاه انگلستان بعد از 15 سال، گفت: با توجه به اینکه کشورهایی چون هند و سریلانکا بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده چای درجهان هستند به طورحتم این کشورها چای سنواتی را که ارزان قیمت خریداری کرده اند بعد ازافزودن اسانس،رنگ و سایرمواد شیمیایی این چای را مجدد به کشورما صادر می کنند

این نماینده مردم درمجلس نهم، با انتقاد ازاینکه سیاست یک پارچه ای درخصوص چای کشورتا به امروز تعبیه نشده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه چای محصولی با درجه بندی های متفاوت است اما متأسفانه تابه امروز درخصوص کشت چای سیاست گذاری صحیح و مدونی  از سوی مسئولان دولتی صورت نگرفته است.

واردات بی رویه و قاچاق چای درکشورسربه فلک زده است

یوسفیان ملا،با انتقاد ازاینکه متأسفانه درحال حاضر واردات بی رویه و قاچاق چای درکشور بسیارزیاد است، اظهارداشت: در جلسه اخیرستاد یکی ازارگان های کشوری درخصوص تولید چای احمد که معروف ترین چای خارجی درحال حاضر کشور است گزارش تفصیلی نمایش داد.

چای های تقلبی با برند های معروف

وی، ادامه داد: تمام اعضا ستاد به چشم خود دیدند که درداخل انواع چای های نامرغوب را کنار کارتن های چای هایی با برندهای معروف گذاشتند و این چای های نامطلوب واز تاریخ گذشته را با افزودن انواعی از اسانس ها و رنگ که عطرو طعم خاص و مطلوبی پیدا کند با بسته بندی شکیل و با برند معروفی روانه بازار کردند.

نماینده مردم آمل و لاریجان درمجلس، درپاسخ به این سؤال که آیا این چای های سنواتی صادرشده مجدد وارد کشورمی شوند؟ اظهارداشت: امیدواریم همین چای سنواتی صادرشده دوباره به کشوربازگردد چرا که به طورحتم چای هایی به کشور برمی گردد که درجهت عوام فریبی انقدربا انواعی از اسانس ها و رنگ های شیمیایی مخلوط شده اند که خاصیت سرطان زایی پیدا کرده اند.

صاحبان قدرت در دستگاه های دولتی هر سازی می زنند
 
یوسفیان ملا ،با انتقاد ازاینکه متأسفانه دولت تا به امروز یک سیاست واحد برای کشاورزان ازجمله چایکاران تعریف نکرده است به طوری که تا کنون میزان کشت چای و نیزمیزان واقعی مورد نیاز درخصوص واردات این محصول مشخص نیست، اظهار داشت: عدم نظارت از سوی دستگاه های نظارتی باعث شده که صاحبان قدرت دردستگاه های دولتی برای کسب سود بیش ترهرسازی را بزنند.

چای شمال به چای خارجی ارجعیت دارد

وی، با بیان اینکه چای شمال ازلحاظ کیفیت نسبت به تمام چای های خارجی و معروف برتری بسزایی دارد، ادامه داد: متأسفانه این چای به جای اینکه در زمان کشت خود روانه بازارشود از دهه 70 به بعد راهی انبارها شده است که بعد از 15 سال هم به جای اینکه درجهت مصارف صنعتی تبدیل به کمپوست شود ممکن است به بهانه صادرات مجدد با نشان استاندارد و بسته بندی با برندهای مختلف و معروف به بازارهای داخلی عرضه شوند که این مهم جز بازی کردن با جان افراد جامعه چیز دیگری به دنبال نخواهد داشت.

برخورد قاطع با قاچاقچیان
 
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات در مجلس،گفت: با توجه به اینکه برخی ازمتخلفان پرونده 3 هزار میلیارد دلاری محکوم به اعدام شدند پس به طور حتم مسئولان نظارتی و دولتی درخصوص قاچاق محصولا ت کشاورزی از جمله گندم ، برنج و چای می توانند برخورد قاطع و جدی داشته باشند که متأسفانه بی انگیزگی وعدم اهمیت به این محصولات استراتژیک باعث این همه بی ثباتی در بازارمحصولات کشاورزی شده است.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار