وي با اشاره به روابط ايران و آمريكا از آغاز پيروزي انقلاب اسلامي يادآور شد: ظلم و جفاي آمريكاييها در قبال ملت ايران به عناوين مختلف از قبل و بعد از پيروزي انقلاب 57 مسئلهاي است كه بايد هميشه مورد توجه قرار دهيم چراكه در اين مدت طولاني روابط فيمابين ميان اين دو كشور به عنوان يك موضوع مهم در سياستخارجي هر دو كشور تبديل شده است.
اين كارشناس مسائل سياسي ادامه داد: مقاومت ملت ايران در طي 35 سال به عنوان مسئلهاي مهم و داراي اهميت به حساب ميآيد و تاكنون شرايطي پيش نيامده كه اين دو كشور وارد تعامل جديدي با يكديگر شوند و براساس فرمايشات "مقام معظم رهبري" در اينكه «هرزماني كه احساس كنيم كه منافع كشور ما در تعامل با آمريكا تامين ميشود، من خودم پيشقدم ميشوم» بايد بگويم كه سفر هيئت دولت به آمريكا بر همين اساس در عرصه سياستخارجي يك دستاورد به حساب ميآيد.
* ايران با مقاومت به مدل رفتاري خاصي براي دنيا تبديل شده است
وي بيان داشت: اتكا، پيشرفت و مقاومت جمهوري اسلامي ايران بدون وابستگي به قدرتهاي بزرگ از جمله آمريكا با وجود تحمل مشكلات فراوان به عنوان يك مدل رفتاري در حوزه روابط بينالملل و يك الگوي بسيار موثر در دنيا تبديل شده كه طرفداراني را در اين خصوص به خود جذب كرده است.
فضائلي تصريح كرد: ادامه و ارتقاي دستاوردهاي كوتاهمدتي همچون مهار و كنترل تنشها در جامعه از جمله مسائلي است كه بايد مسئولان به آن توجه داشته باشند.
*ايران هيچگاه به آمريكا اعتماد ندارد
اين كارشناس مسائل سياسي به تناقض كلام در ميان مسئولان آمريكايي اشاره و تصريح كرد: جمهوري اسلامي اعتماد صد درصدي به آمريكايِيها ندارد، چراكه آنها دشمني خود را با ملت و نظام ما در چندين سال به اثبات رساندهاند وحتي در شرايط كنوني با وجود برقراري تعامل اينچنيني از سوي دولت يازدهم با آنها شاهد تاكيد بر استفاده از گزينه نظامي به عنوان تهديدي در قبال كشورمان هستيم.
وي با بيان اينكه اعتماد به آمريكا آغاز ضربه خوردن ما به حساب ميآيد، تصريح كرد: ديپلماتهاي ايراني بايد با احتياط، وسواس و بياعتمادي نسبت به رقيب در چارچوب مذاكرات هستهاي به پيش بروند تا احيانا در اين مسير رودست نخوريم و در هر شرايطي نبايد نسبت به لبخند و وعده آنها دلخوش باشيم.
فضائلي به اعتراضات برخي از افراد در مراسم استقبال از رئيسجمهور از سفر نيويورك به كشور اشاره و خاطر نشان كرد: سردادن شعارهاي زشت و زننده مورد تاييد كسي نميتواند قرار بگيرد و قطعا هرعملي كه در خارج از چارچوبهاي اخلاقي صورت بگيرد محكوم است.
مديرعامل سابق خبرگزاري فارس بيان داشت: بروز اعتراض به صورت رواني و يا رفتاري به هر طريقي محكوم است اما نبايد عدهاي معترض را به دليل اعتراض نسبت به سياستها محكوم و مورد توبيخ قرار داد هرچند در صورت اعتراض نسبت به عملي، حق انتقاد در چارچوب رعايت اخلاقي و حتي انتشار مطلب از سوي منتقدان جود دارد.