محمد موسوي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن افزود: اين شهرستان در سه سال متوالي در توليد محصول سيب، رتبه نخست نمونه كشوري داشته است.
وي عمده فعاليت ها و سياست هاي كنترل فرايندهاي كاشت، برداشت، كاهش مصرف انواع سموم شيميايي و روش كنترل آفات، استفاده از كودهاي آلي و زيستي و بكارگيري روش مكانيكي و بيولوژيكي را در افزايش توليد محصولات باغي مؤثر خواند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران گفت: حدود ۱۲هزار هكتار از باغهاي سيب در استان تهران قرار دارد كه محصول سالانه آنها ۳۷۰ هزار تن در سال است و ۶۵ درصد سطح زير كشت توليد محصول سيب استان تهران را شهرستان دماوند تأمين مي كند.
وي از افزايش ۲۴ درصدي توليد محصول باغهاي سيب در سال ۹۲ خبر داد و گفت: در سال گذشته ۲ هزار تن صادرات محصولات سيب داشتيم كه اميدواريم امسال بتوانيم ميزان توليد را به دو برابر افزايش دهيم.
موسوي افزود: مديريت صحيح مسوولان جهاد كشاورزي سبب شده تا از ۲۵۱ كارشناس گياه پزشك براي شناخت سموم و آفات كشاورزي در افزايش توليد و بهره وري بيشتر و بهتر از محصولات كشاورزي استفاده شود كه ۹۰ درصد باغهاي دماوند با پنج گياه پزشك مديريت و ساماندهي مي شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي ادامه داد: در۸۰ درصد از باغهاي سيب استفاده از كودهاي شيميايي تا حدود ۵۰ درصد كاهش يافته است.
وي خاطرنشان كرد: شهرستان دماوند از نظر ميزان توليد محصول سيب در هر هكتار ۱۵۰ تن، ركورد قابل توجهي را به خود اختصاص داده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران گفت: افزايش ظرفيت سردخانه ها مي تواند شكاف قيمتي خريد محصول از كشاورز و مصرف كننده را تعديل كند.
وي با توجه به دو برابر شدن ظرفيت سردخانه ها افزود: احداث ۱۵ هكتار سردخانه سبب ثبات و پايداري توليد محصول باغهاي سيب شده تا كشاورز بتواند سيستم عرضه محصولات خود را رونق بخشد.
موسوي ادامه داد: تعاوني روستايي كشاورزان بدون واسطه توانسته زنجيره اقتصادي توليد نهال و كاشت، داشت و برداشت و كنترل تلفيقي آفات را از نظر كمي و كيفي ارتقا بخشد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران گفت: سرعت بخشيدن سورت(چيدن مرتب ميوه در جعبه)، بسته بندي و سردخانه اي با ظرفيت مساحت هكتاري در سطح كلان از ديگر اهداف مهم جهاد كشاورزي است./س