بر اساس آمارها، روزانه 15 هزار نفر به علت اثرات ناشی از دخانیات و یک نفر از هر دو نفر سیگاری به علت بیماری های مرتبط با مصرف دخانیات فوت می کنند و دود سیگار و دخانیات نیز سالانه بیش از 600 هزار غیرسیگاری را از جمله کودکان از بین می برد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزشکی پزشکی بیش از 43 درصد مرگ و میرها در کشور با بیماری های قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد.
محمد عباسی متخصص قلب و عروق گفت: از بین بردن زمینه های ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از موثرترین و بهترین راه مقابله با این بیماری ها بیان کرد.
وی، با بیان اینکه بیماری های قلب و عروق از عوامل اصلی مرگ و میر در دنیا به ویژه کشور ایران است، وراثت، چاقی، بیماری های قند، ابتلا به دیابت و شیوه های نادرست زندگی را از عوامل موثر در ابتلا به بیمای های قلبی و عروقی عنوان کرد.
عباسی تصریح کرد: لازم است با ارائه آموزش های لازم به مردم به ویژه از دوران ابتدایی تحصیل فرزندان، فرهنگ صحیح شیوه زندگی را به آنان آموزش دهیم و گامی مهم در ارتقاء بهداشت جامعه برداریم.
این متخصص قلب و عروق با توصیه به مردم مبنی بر استفاده از رژیم غذایی مناسب در زندگی، ادامه داد: رژیم غذایی غنی از چربی های اشباع شده، اسیدهای چرب ترانس و نمک، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را در انسان افزایش می دهند و مصرف زیاد نمک نیز عامل موثری در ابتلاء به فشارخون بالاست.
وی، احساس ناراحتی در جناغ سینه، احساس ناراحتی در سایر مناطق بالاتنه، تنگی نفس بدون ناراحتی در قفسه سینه یا بدون آن به ویژه هنگام فعالیت بدنی و عرق سرد، تهوع یا سبکی سر را از نشانه های ابتلاء به بیماری های قلبی عنوان کرد.
همواره در جاده قلب سالم حرکت کنید به عنوان شعار روز جهانی قلب در سال 2013 انتخاب شده است./س