وی افزود: ما در ستون فقرات استخوان، تاندون و عضله داریم و حمایت مهره ها از طریق اینها انجام می شود و اگر هر کدام از این ها ضعف باشد مشکل ایجاد می کند.
وی در ادامه گفت: مهمترین علت نگهداری ستون فقرات عضلات هستند و به همین دلیل وقتی کسی عضلات شکمش ضعیف باشد گودی کمر ایجاد می شود و علت گودی کمر درصد زیادی از مردم همین موضوع است ولی در کل سرخوردگی مهر و آرتروز در گودی کمر تاثیر دارند.
وی عنوان کرد: معمولا خانمها بعد از زایمان دچار قوس شکم می شوند و علت این موضوع عدم کارایی از عضلات شکم است چون مهره ها را یکسری عضلات از پشت و عضلات شکم و ران هم از جلو می کشند و همین موضوع موجب می شود هر طرف که ضعیف شود قدرت به آن طرف که قوی تر است می رود که معمولا در این گونه افراد ضعف عضله شکم باعث می شود برگشتن کمر به عقب اتفاق بیفتد.
این متخصص طب فیزیکی گفت: در بعضی از افراد که گودکی کمر به شکل ارثی است مثل سرخوردگی مهره، ارتروز و تغییر فرم های ستون فقرات در این مواقع نمی توان اقدام جدی انجام داد.
وی در خصوص پیشگیری از این مشکل گفت: نحوه نشستن ایستادن، راه رفتن انتخاب تشک مناسب برای خواب، استفاده از صندلی مناسب چه در منزل و چه در وسیله نقلیه همچنین ورزش و انجام فعالیتهای لازم خیلی می توانند به این مطلب کمک کنند چون ورزش موجب تقویت عضلات نگهدارنده ستون فقرات که عضلات شکم مهمترین انها است می شود.
وی تصریح کرد: برای برطرف کردن گودی کمر ورزش هایی است که اول مهرماه را در جای خود نگه میدارد و بعد از آن ورزشهای شکم و ران که برای آنها مناسب است را انجام می دهیم تا این مشکل بهبود یابد.
وی در پایان در خصوص ورزش دراز و نشست گفت: این ورزش اگر در همان روال انجام ورزشهای مناسب صورت گیرد کمک کننده ولی در اوایل کار جز ورزشهای ممنوعه برای افراد محسوب می شود چون با قوس کمر عضله شکم ضعیف است ولی به مرور که عضلات مرکزی و محیطی را تقویت کردیم می توانیم از دراز و نشست با روش صحیح خودش و استفاده از وسایل کمکی که موقع بلند شدن و نشستن کمک میکند استفاده کنیم./ع2
ممنون میشم