پایگاه خبری "راشاتودی" در گزارشی می‌نویسد: به نظر می‌رسد واشنگتن از اینکه اعمال تحریم‌ها بر دیگر کشورها، مطمئن‌ترین راه برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی است، اطمینان دارد. درحقیقت، تحریم‌ها، نقش چندانی در کنترل کشورهای مورد نظر آنها ندارد و درعوض، بیشترین ضربه را به مردم عادی آن کشورها وارد می‌کند.


*** قربانیان واقعی تحریم‌ها مردم عادی هستند
به گزارش «پائولا اسلیر»، خبرنگار «راشاتودی» در امور خاورمیانه، «هدف از اعمال این تحریم‌ها، ضربه زدن به کشور است. اما قربانیان واقعی آن، مردم عادی و معمولی هستند. تجربه نشان داده است که تاثیر تحریم‌ها بر مردم عادی، با آنچه که نخبگان متحمل می‌شوند، تفاوت بسیار زیادی دارد.»
یکی از کشورهایی که آمریکا علیه آن تحریم‌های گسترده‌ای را اعمال کرده، کشور ایران است. در حالیکه هیچ مدرک واقعی مبنی بر اینکه تهران مشغول ساخت سلاح هسته‌ای است، وجود ندارد و به رغم این که این کشور همواره تاکید دارد که برنامه اتمی آن تنها برای مقاصد صلح آمیز هسته‌ای است، اما به خاطر تحریم‌های بین المللی، برای تامین داروهای ضروری مورد نیاز بیماران سرطانی خود، به شدت دچار مشکل شده است.

***‌ بار سنگین تحریم‌ها بر دوش بیماران سرطانی
در این میان، سرطان، سومین عامل مرگ زودهنگام در ایران به شمار می‌رود. علاوه براین، تعدادی بسیاری از این بیماران، به سختی قادر به تامین هزینه‌های روزافزون درمان بیماری خود هستند.
یکی از بیماران سرطانی در ایران، به «راشاتودی» گفت: «این دومین دوره شیمی درمانی من است. قبلا، هر دوره حدود 300 دلار هزینه داشت اما این روزها هزینه هر دوره درمان به 700 دلار می‌رسد. علاوه بر این، به دست آوردن دارو نیز به نوبه خود یک چالش به شمار می‌رود؛ زیرا مجبوریم برای خرید دارو، تقریبا به تمام داروخانه‌ها مراجعه کنیم؛ به علاوه قیمت‌ داروها بسیار بالاست.»

*** ایران برای از میان برداشتن بن بست مذاکرات هسته‌ای تلاش می‌کند
حتی پزشکان نیز در این باره هشدار داده‌اند که تحریم‌های آمریکا موجب کمبود دارو شده است. رئیس یکی از مراکز سرطانی در ایران گفت که وی در تهیه تجهیزات مدرن برای درمان بیماران سرطانی، با مشکلات بسیاری روبه رو شده است.
به گفته دکتر کاظمیان، «به علت تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده‌ است، موانع بسیاری برای واردات تجهیزات به ایران وجود دارد. ما تجهیزاتی را در اختیار داریم که نیازمند قطعات یدکی هستند و ما قادر به تهیه آنها نیستیم. نبود یکی از قطعات این  تجهیزات، باعث می‌شود که کل تجهیزات غیرقابل استفاده شود.»
ایران برای احیای مذاکرات هسته‌ای خود، به دنبال مذاکره با قدرت‌های جهان است و تلاش می‌کند که بن بست جهانی را که چندین سال است به وجود آمده، از میان بردارد.

*** روحانی از همتایان غربی خود خواست که فرصت پدید آمده از انتخابات اخیر ایران را مغتنم شمارند
حسن روحانی، رئیس‌جمهور جدید ایران، پیش از سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، متعهد شد که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و از غرب خواست تا حق ایران را در مسائل هسته‌ای به رسمیت شناخته و تحریم‌های شدید خود را علیه این کشور لغو کند.
وی در یادداشتی که در ستون آزاد روزنامه «واشنگتن پست» منتشر شده است، نوشت: «من از همتایان خود می‌خواهم که فرصت پدید آمده از انتخابات اخیر ایران را مغتنم شمارند. از آنها می‌خواهم که بیشترین بهره را از اختیار برای تعامل مدبرانه که مردم به من داده‌اند، برده و پاسخی حقیقی به تلاش‌های دولت من برای ورود به گفت‌و‌گوی سازنده نشان دهند. بیش از هرچیز دیگر، از آنها می‌خواهم که ــ اگر نه برای منافع ملی خود، به‌خاطر میراث خود و کودکان ما و نسل‌های آتی ــ نگاهی دوراندیشانه‌تر داشته باشند.»

*** انتقام بیمارگونه واشنگتن از کودکان ایرانی
در ماه آگوست، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، واشنگتن را به خاطر انتقام بیمارگونه از کودکان ایرانی به واسطه «تحریم‌های غیرانسانی» آن، مورد مواخذه قرار داد.
دکتر علیرضا مرندی در نامه‌ای به «بان کی مون»، دبیرکل سازمان ملل نوشت: «تحریم‌های اعمال شده، منجر به کمبود شدید مواد غذایی و داروهای ضروری شده است.»
وی در این نامه توضیح می دهد که: «تحریم‌ها همچنین باعث شده‌اند که این مایحتاج ضروری، بیش از پیش گران شده و برای بسیاری از اقشار آسیب پذیر جامعه، از جمله کودکان، مادران و سالخوردگان، و همچنین بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص و سرطانی، دست نیافتنی شود. این مسئله در عمل باعث شده که بسیاری از این بیماران قادر به تهیه و یا تامین داروهای ضروری مورد نیاز برای درمان خود نباشند. در نتیجه ما شاهد مرگ و سوءتغذیه تدریجی کودکان و بیماران خاص هستیم.»

*** دستاوردهای ایران در زمینه بهداشت و درمان، بر اثر تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا در معرض خطر قرار دارند
دکتر مرندی در نامه خود خاطر نشان می‌سازد که بیش از سه دهه است که ایران برنامه‌ها و طرح‌های موفقی را در زمینه بهداشت و درمان اجرا کرده که مورد حمایت سازمان بهداشت جهانی بوده است و «سلامت کلی مردم ایران را به طرز چشمگیری بهبود بخشیده است.» وی می‌افزاید، «در حال حاضر، این دست آوردها به طور جدی براثر تشدید تحریم‌های ظالمانه در چند هفته اخیر، که عمدتا توسط دولت آمریکا اعمال شده‌اند، در معرض خطر قرار گرفته‌اند.»
در این بین، «پاتریک یانگ»، کارشناس بازارهای مالی جهان اظهار داشت که در دنیای مدرنی که ما در آن زندگی می‌کنیم، هرگونه تحریمی، حتی شدید‌ترین آنها، در نهایت بی‌اثر خواهند بود.

*** برای آمریکا، تحریم کامل یک کشور غیرممکن است
«یانگ» به «راشاتودی» گفت: «مسئله‌ای که در خصوص تحریم‌ها با آن مواجهیم، این است که در دنیایی که از درون به هم مرتبط است و همه چیز تا حد زیادی جهانی شده، تقریبا برای هر کشوری، حتی ابرقدرتی چون آمریکا، غیرممکن است که بتواند به طور کامل، داد و ستد و معامله کشوری را با کشورهای مختلف، متوقف کند. از این رو، در نهایت نتیجه این خواهد شد که به جای آنکه نخبگان جامعه آسیب ببینند، مردم عادی آن جامعه فقیرتر می‌شوند.
برای مثال، برنامه هسته‌ای کره شمالی، موجب نگرانی آمریکا شد؛ در نتیجه این کشور با محدودیت‌های تجاری و نظامی مواجه شد. با اینکه سازمان‌های امدادی بین المللی، این تحریم‌های غیرانسانی را تقبیح کرده‌اند، اما این محدودیت‌ها هنوز هم از میان برداشته نشدند و دولت کره شمالی نیز از برنامه هسته‌ای خود عقب نشینی نکرده است. 

*** کره شمالی و سوریه، دیگر کشورهای مورد تحریم دولت آمریکا
به گزارش «مجله پزشکی بریتانیا»، در دهه 1990، بیش از یک میلیون نفر در کره شمالی، بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست دادند؛ این وضعیت از آن زمان تاکنون بهتر نشده است. درحالیکه اقتصاد منزوی این کشور برای بقای خود تلاش می‌کند، کشاورزی آن، صدمات عمده‌ای را که حاصل بلایای طبیعی است، متحمل شده است.
سوریه نیز با آمریکا دچار مشکل شده است. محدودیت‌های تجاری و اقتصادی آن، بر بار اقتصادی این کشور که دو سال است که درگیر جنگ داخلی شده، افزوده است. به گفته بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، بیش از 100000 نفر در این درگیری‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

*** اوضاع بحرانی مردم سوریه
«ایرینا گلوشکو»، خبرنگار شبکه خبری «راشاتودی» افزود: «در سوریه مردم هر روز نه تنها با خطر کشته شدن بر اثر ترکش گلوله مواجه هستند، بلکه نگران این هستند که نتوانند بر سر سفره‌های خود نان ببرند. دسترسی به غذاهای اصلی، بر اثر محدودیت‌های تجاری، شدیدا کاهش پیدا کرده و قیمت ها سر به فلک کشیده‌ است؛ آنها برای زنده ماندن به شدت تقلا می‌کنند.»
کوبا یکی دیگر از کشورهایی است که دولت آمریکا تحریم‌های خود را بر آن اعمال کرده است. اینجا دیگر مسئله هسته‌ای مطرح نیست بلکه نتیجه 6 دهه ارتباط با کمونیسم، این است که این کشور عملا از تجارت با آمریکا محروم شده است. به گفته بسیاری، اقتصاد این کشور در حال دست و پا زدن است.

*** مردان و افراد سالخورده، قربانی اصلی تحریم‌های آمریکا در کوبا
هزینه‌های حاصل از تحریم بر کوبا، به طور کلی حدود 690 میلیون دلار در سال است؛ این در حالی است که زیان ناشی از این تحریم‌ها، برای آمریکا سالانه بین 1.2 و 3.6 میلیارد دلار است.
اما در این کشور نیز، کسانیکه تحت تاثیر این تحریم‌ها قرار می‌گیرند، اقشار آسیب‌ پذیر جامعه که در کوبا عمدتا افراد سالخورده را تشکیل می‌دهد، هستند؛ چرا که زنان و کودکان بر اساس نظام سهمیه بندی این کشور، از امتیاز بیشتری برخوردار هستند. به گفته خبرنگار «راشاتودی»، «به نظر می‌رسد که در کوبا، مردان و افراد سالخورده، بیش از همه آسیب می‌بینند.»
برچسب ها: کودکان ، تحریم ، ایران ، غرب ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار