به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران حسين مقدم نيا در نشست خبري امروز با بيان اينکه به استناد قانون و مصوبات نظارت جهاد کشاورزي اخذ مجوز جوجه ريزي درواحد هاي گوشتي براي کليه مرغداران الزامي و آغاز شده است اظهار داشت: جهت اجرايي شدن اين طرح بخش نامه توسط وزارت خانه به کليه روساي سازمان هاي جهاد کشاورزي ابلاغ شد.
وي افزود: بر اساس اين ابلاغيه کليه مرغداران موظف به مراجعه به تعاوني شهرستان ها،ثبت اطلاعات و دريافت مجوز براي جوجه ريزي شدند.
مقدم نيا با اشاره به اينکه نرم افزارسامانه برنامه ريزي در کليه تعاوني هاي شهرستان ها نصب و اجراي آن از حدود 2 ماه گذشته آغاز شده است اضافه کرد: تمام شهرستانها در اين طرح شرکت داشته اند.
وي با اشاره به مزاياي گسترده اين طرح اظهار کرد: کنترل و تنظيم جوجه ريزي و توليد مرغ، ايجاد نظم و ثبات در بازار و ساماندهي توليد، تعيين قيمت مناسب در طول سال و جلوگيري از ضرر و زيان مرغدار، يافتن بازار مناسب و مزيت نسبي براي توسعه صادرات، اقتصادي نمودن واحدهاي توليد و افزايش درآمد مرغداران، استمرار توليد و توسعه پايدار در صنعت پرورش طيور، اصلاح ساختار توليد خدمت رساني منظم و با برنامه ريزي و اطلاع رساني و کنترل بيماريها و کاهش تلفات از مزاياي اين طرح است.
مقدم نيا با بيان اينکه وظيفه اتحاديه خدمت رساني و حفظ سرمايه ملي صنعت مرغداري کشور است ادامه داد: اجراي اين طرح به نفع توليد کننده، مصرف کننده و جامعه است.
وي با اشاره به اينکه از زمان اجراي اين طرح اولويت خدمت رساني و ارائه کليه نهاده ها به تمامي واحدهاي مرغداري فعال در سطح کشور با مرغداري هايي خواهد بود که در سامانه برنامه ريزي ثبت اطلاعات نموده اند، افزود: طبق بخش نامه سازمان دامپزشکي کشور صدور مجوز بهداشتي براي جوجه ريزي مشروط به حضور مرغداران در تعاوني و دريافت مجوز جوجه ريزي است.
مقدم نيا با بيان اينکه سال گذشته يک ميليون و نهصد هزار تن گوشت مرغ در کشور توليد شده است، ادامه داد: انتظار داريم همه مرغ داران اعم از اعضاي تعاوني يا ديگران در اين سامانه ثبت نام کنند و ما را درتسريع اين امر ياري بخشند.
وي با اشاره به وجود 20هزار واحد مرغداري گوشتي درکشور اضافه کرد: مرغداران مي توانند تمام خواسته هاي خود را در قالب اين سامانه ارائه کرده و با حضور فعال خود از آن حمايت کنند.
مقدم نيا در رابطه با هزينه ثبت نام دراين سامانه گفت: براي ثبت نام در اين سامانه هزينه ناچيزي از مرغدار دريافت مي شود.
وي اظهار داشت: با توجه به شرايط اختصاصي خاص کشور و کمبود نهاده هاي دامي قرار شده است دولت براي جلوگيري از افزايش قيمت ها تا پايان سال اين نهاده ها را با ارز 1226 دراختيار مرغداران قرار دهد و به همين جهت خواستار کنترل و نظارت بر واحدهايي است که از اين نهاده ها استفاده مي کنند.
مقدم نيا ادامه داد: به همين خاطر واحدهاي درحال جوجه ريزي هستند در اولويت نهاده ها قرار دارند و کليه مرغداراني که از ثبت نام دراين سامانه خودداري کنند در دوره هاي بعدي سلب امتياز مي شوند.
وي با بيان اينکه سرانه مصرف مرغ هر ايراني 22 کيلو گرم است، اضافه کرد: صنعت طيور با حدود 5ميليارد دلار گردش مالي نيازمند مديريت است و اجراي طرح ثبت نام در سامانه جوجه ريزي ما را در بهبود مديريت اين صنعت ياري مي کند.
به گفته مقدم نيا ارزش توليدات بخش طيور کشور سالانه 130 هزار ميليارد ريال است.
انتهاي پيام/