به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، در اين گزارش با عنوان " تلاش امريکا براي تصويب قطعنامه اي در سازمان ملل با هدف توجيه جنگ برضد سوريه " به قلم "پيتر سيموندز" آمده است: بر اساس مهلتي که در توافق نامه امريکا و روسيه درباره برچيدن تسليحات شيميايي سوريه آمده است، بشار اسد رئيس جمهور سوريه روز شنبه جزييات مربوط به ذخاير تسليحات شيميايي خود را به سازمان منع سلاح هاي شيميايي (OPCW) در لاهه ارائه کرد.
سازمان منع سلاح هاي شيميايي اعلام کرد گزارش مربوط به ذخاير تسليحات شيميايي را از دولت سوريه دريافت کرده است اما نشست روز يکشنبه کميته اجرايي خود را براي بررسي اجراي توافق نامه امريکا و روسيه به تعويق انداخت.
واشنگتن پست گزارش داد تعويق نشست کميته اجرايي اين سازمان در بحبوحه اختلاف نظر روسيه و امريکا درباره نحوه تصميم گيري در صورت نقض توافقنامه تسليحاتي از سوي سوريه ، صورت گرفته است.
روزنامه واشنگتن پست نوشت امريکا تاکيد دارد که سازمان منع سلاح هاي شيميايي اختيار تصميم گيري در صورت نقض مفاد توافقنامه از سوي سوريه را داشته باشد ، حال آنکه روسيه مي خواهد شوراي امنيت سازمان ملل متحد در اين خصوص حرف آخر را بزند.
روسيه نگران اين موضوع است که امريکا از هر تصميم سازمان منع سلاح هاي شيميايي درباره " نقض " مفاد توافق نامه از سوي سوريه، به عنوان بهانه اي براي توجيه حمله نظامي به اين کشور و دور زدن شوراي امنيت سازمان ملل متحد استفاده کند.
مناقشه بر سر نقش سازمان منع سلاح هاي شيميايي گويا همچنين با اختلاف نظرات درباره تصويب قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد دست به دست هم داده است. دولت اوباما مي خواهد قطعنامه شوراي امنيت بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد باشد که مجوز اعمال مجازات ها از جمله توسل به زور را مي دهد. روسيه و چين بارها با اين موضوع مخالفت کرده اند.
"بن رودز" معاون مشاور امنيت ملي امريکا روز گذشته در مصاحبه با رسانه هاي خبري اعلام کرد دولت اوباما براي تصويب قطعنامه اي در شوراي امنيت سازمان ملل متحد تلاش خواهد کرد که در صورت عدم همکاري سوريه ، اين کشور را با "عواقب " آن مواجه سازد.
تمايل دولت اوباما براي توافق با روسيه بر سر تسليحات شيميايي سوريه در بحبوحه نارضايتي هاي گسترده ضد جنگ در داخل امريکا و چشم انداز شکست تصويب طرح حمله به اين کشور در کنگره صورت گرفت.
اما توجه امريکا اکنون به بهره گيري از روند خلع سلاح تسليحات شيميايي سوريه با هدف به دست آوردن توجيه جديدي براي برپايي جنگ عليه اين کشور معطوف شده است.
دولت روسيه به خوبي مي داند که امريکا از فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد براي دستيابي به اهداف مورد نظر خود استفاده خواهد کرد. درباره ليبي نيز دولت اوباما از مجوز سازمان ملل متحد براي اعمال منطقه پرواز ممنوع و توجيه حمله هوايي گسترده عليه ارتش ليبي و معمر قذافي و خانواده وي استفاده کرد.
سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه روز گذشته ضمن انتقاد از امريکا اعلام کرد آنها به توافق روسيه و امريکا به عنوان فرصتي براي رهايي يافتن از تسليحات شيميايي سوريه نمي نگرند بلکه آن را فرصتي براي انجام اقداماتي مي دانند که روسيه و چين اجازه آن را نخواهند داد.
لاوروف در مصاحبه با کانال يک روسيه تاکيد کرد:شرکاي امريکايي باج گيري از ما را آغاز کردند و مي گويند کار سازمان منع تسليحات شيميايي در لاهه را در صورتي که روسيه از قطعنامه سازمان ملل بر اساس فصل هفتم منشور اين سازمان حمايت نکند ، متوقف خواهند کرد. اين امر کاملا مغاير با توافق ما با جان کري وزير امور خارجه امريکا است.
لاوروف در ادامه امريکا را به تلاش براي مسئول دانستن دولت سوريه در قطعنامه سازمان ملل براي حمله شيميايي 21 اوت گذشته نزديک دمشق ، متهم کرد. وزير امور خارجه روسيه در ادامه اتهامات امريکا را رد و اعلام کرد همه اطلاعاتي که تاکنون براي حمايت از ادعاي آنها منتشر شده ، متقاعد کننده نبوده است.
رابرت فيسک روزنامه نگار و کارشناسان امور خاور ميانه روز گذشته در اينديپندنت نوشت سازمان ملل متحد و ديگر نهادهاي امنيتي در دمشق ترديد جدي درباره استفاده نيروهاي اسد از موشک هاي حامل گاز سارين دارند.
پرسش هاي زيادي درباره اين حمله شيميايي وجود دارد که هنوز به آنها پاسخي داده نشده است. به عنوان مثال ، چرا سوريه براي استفاده از گاز سارين تا آستانه زمان ورود بازرسان سازمان ملل متحد در دمشق منتظر ماند و چرا از تسليحات شيميايي خود در فاصله کمتر از چهار مايل از هتل محل اقامت آنها استفاده کرد؟
وي در مقاله خود به اظهارات هفته گذشته يک خبرنگار سوري اشاره کرد و گفت :ما اطمينان داريم که شورشيان سوريه گاز سارين در اختيار داشتند. اگر غرب به بهانه اي براي حمله به سوريه نياز داشت ، آنها اين بهانه را در زمان و مکان درست و دقيقا مقابل چشم بازرسان سازمان ملل متحد به دست آوردند.
دولت سوريه اکنون کار مهم تحويل تسليحات شيميايي خود را براي نابود سازي تحت ضرب الاجل تعيين شده برعهده دارد. ماه آينده ذخاير تسليحات شيميايي اين کشور تحت کنترل بين المللي قرار خواهد گرفت و بايد در نيمه نخست سال آينده نابود شود. اما در اين ميان امريکا مصمم است اين روند به طور کامل تحت نظارت و کنترل اين کشور صورت گيرد تا به موجب آن بتواند به فرصتي براي فراهم کردن بهانه جديد براي برپايي جنگي جديد دست يابد.